Home RAT U UKRAJINI Njemačko zdravstvo u kolapsu, vojna avijacija prevozi pacijente

Njemačko zdravstvo u kolapsu, vojna avijacija prevozi pacijente

216
0

Njemačka je registrovala danas novi rekord od preko 76.000 zaraženih virusom korona, a vojna avijacija se priprema za transportovanje težih pacijenata u druge dijelove zemlje da bi rasteretila određene bolnice

IZVOR: ENVATO/TWENTY20PHOTOS

Vazduhplovstvo će tokom dana prebaciti teško oboljele od kovida 19 iz južnog grada Memingen u Minster, nedaleko od Osnabrika na sjeveru, da bi rasteretila klinike na jugu, izjavio je bezbjednosni izvor.

Ovo je prvi put da se vojna avijacija koristi u ove svrhe unutar Njemačke. Avioni su opremljeni sa šest kreveta s aparatima za intenzivnu njegu.

Pored toga, Berlin će tokom dana proglastiti Južnoafričku Republiku za oblast s novom varijantiom virusa, rekao je izvor iz Ministarstva zdravlja.

Odluka koja će stupiti na snagu u ponoć znači da će avioni moći da prevoze iz te zemlje u Njemačku samo njemačke državljane, a oni će potom morati u karantin, čak i ako su vakcinisani, precizirao je izvor.

“Ova nova varijanta nas brine. Zato djelujemo proaktivno i što prije. Posljednje što nam sada treba je da dobijemo novu varijantu koja bi napravila još više problema”, izjavio je ministar zdravlja Jens Špan.

Naučnici u Južnoafričkoj Republici saopštili su da varijanta B.1.1.529 ima mnogo mutacija, što je razlog za brigu jer bi virus zbog toga mogao da zaobiđe imunološki sistem i bude lako prenosiv.

Previous articlePredmet visoke korupcije
Next articleEskobar u Zagrebu: Dodik nije jedini, ali je najaktuelniji problem