Home Vijesti Politika Javor: Čast i privilegija biti kandidat za gradonačelnika Prijedora

Javor: Čast i privilegija biti kandidat za gradonačelnika Prijedora

380
0

Kandidat SNSD-a i sedam političkih partija za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor rekao je da je velika čast i privilegija biti kandidat za gradonačelnika, a ujedno još veća obaveza i odgovornost prema građanima i ljudima koji su ga predložili i podržali.

IZVOR: SRNA/SNEŽANA TASIĆ

Javor je na početku današnje kampanje u Prijedoru za izbor gradonačelnika zahvalio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i kompletnom Gradskom odboru SNSD-a i svim koalicionim partnerima za veliko ukazano povjerenje.

“Vjerujte da mi ta podrška mnogo znači i želim da poručim našim građanima da sagledaju sliku prethodnih 16 godina kakav je grad bio, kako je funkconisao i šta je DNS ostavio iza sebe, da pogledaju ovih 10 mjeseci i sagledaju ko je vodio jednu zdravu i odgovornu politiku prema svim našim građanima”, izjavio je Javor novinarima.

On je istakao da je SNSD sa svojim koalicionim partnerima opredijeljen za zdravu i odgovornu politiku, što su, kako je rekao, dokazali i u prethodnih 10 mjeseci zahvaljujući odličnoj saradnji sa Vladom Republike Srpske, te su započeli i završili mnoge projekte u gradu.

Početku kampanje kandidata SNSD-a Slobodana Javora danas su u Prijedoru prisustvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac i predstavnici gradskih odbora ovih stranaka, kao i predstavnici gradskih odbora NDP-a, SPS-a i Prva SDS-a.

Za povjerenje Prijedorčana na prijevremenim izborima za gradonačelnika 12. decembra takmiči se jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

U centralni birački spisak upisano je 86.329 građana s pravom glasa

Previous articleU nesreći kod Prijedora učestvovalo vozilo iz Dodikove pratnje: Povrijeđene dvije osobe
Next articleDodik na početku predizborne kampanje u Prijedoru: Garantujem stabilnost sa Javorom na čelu