Home Sport Fudbal Skandal! Juventus je ponovo “muljao”

Skandal! Juventus je ponovo “muljao”

323
0

Policija upala u klub zbog 50.000.000 evra!

Burno je u Italiji, gdje je jedan od najvećih timova ponovo pod istragom policije.

Novi skandal i to ogromnih razmjera, potresa italijanski fudbal!

Kako prenose najpouzdaniji italijanski mediji, Juventus je pod istragom finansijske policije zbog pronevjere čak 50 miliona evra, a istragom su obuhvaćeni i čelni ljudi kluba iz Torina – kontroverzni predsjednik Andrea Anjeli, potpredsjednik Pavel Nedved i bivši sportski direktor Fabio Paratići koji trenutno radi u Totenhemu.

Postoji sumnja da su oni lažirali finansijske izvještaje, a policajci su zaplijenili određenu klupsku dokumentaciju koja bi trebalo da ponudi dokaze u ovom slučaju.

Pretpostavlja se da je Juventus obavio nekoliko spornih transfera – poput razmjene Miralema Pjanića i Artura Mela sa Barselonom, a istraga obuhvata i prihode od transfera igrača, kao i menadžerske provizije od 2018. godine do danas, tj. u posljednje tri sezone.

U spornim transferima Pjanića i Artura fudbaler iz Tuzle preselio se u Španiju, a to je predstavljeno kao razmjena fudbalera. Ipak, obavljeno je na neobičan način, pošto su timovi platili velika obeštećenja za igrača kojeg dovode, a na kraju bili “na nuli” sa finansijske strane.

Ovo je urađeno kako bi se “ispeglale knjige” oko finansijskog fer-pleja, što je ubrzo postalo sumnjivo čitavom fudbalskom svijetu.

“U ovom trenutku aktivnosti su usmjerene na utvrđivanje krivčnog dijela lažne komunijkacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta”, navodi se u zvaničnom saopštenju policije, što pokazuje da bi baš transferi Pjanića i Artura mogli da budu centralna tema istrage.

Slučaj koji se dogodio krajem juna i početkom jula 2020. godine inicirao je i neke promjene u klupskim strukturama. U međuvrijeme je Fabio Paratići, koji je neuspješno naslijedio Đuzepea Marotu, napustio klub i postao sportski direktor Totenhema. Andrea Anjeli je nekoliko puta najvljivao povlačenje, posebno kada je propao projekat Superlige, a Pavel Nedved je bio u centru pažnje dok je urlao sa tribina.

Ovo je još jedan u nizu incidenata koji bi mogao da baci senku na nekada veliki klub. Juventus je svojevremeno izbačen u Seriju B, uz oduzimanje dvije domaće titule, zbog namještanja utakmica, a od toga se oporavio nevjerovatnim povratkom i dominacijom koja je u Italiji trajala godinama.

Ipak, sada su ponovo na udaru, ovog puta zbog novca…

Previous articleGdje je Jokić? Denver gubi svake noći, ali Nikolina povreda više brine
Next articleKusturica predsjednik žirija filmskog festivala u Kairu