Home Vijesti Politika Stanivuković na rušenju Kajak terase: “Grad je veći od pojedinca…”

Stanivuković na rušenju Kajak terase: “Grad je veći od pojedinca…”

321
0

Mašine i bageri srušili su “Kajak terasu” u Banjaluci, a rušenju je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković..

IZVOR: VEDRAN ŠEVČUK, MONDO.BA

Stanivuković je poručio da su danas tu da isprave višegodišnje nepravde.

“Došli smo da pošaljemo poruku da je Grad veći od pojedinca. Kažu da sam došao da se slikam. Rušenjem ovog objekta stavljamo institucije u prvi plan. Uvjeravali su nas da nismo u pravu. Ovo je treća sreća. Rekao sam kada dođem treći put ovo će biti srušeno. Kladili su se da li ću srušiti ili ne, evo danas je pravda zadovoljena. Isti ti kojim danas rušimo ovo biće jednaki kada donesu papir. Svi smo u istoj ravni. Nema privilegovanih. Ponosan sam što su danas sa mnom oni koji su vjerovali”, rekao je Stanivuković.

Iskoristio je priliku da prozove i Miloša Stevanovića, advokata porodice Radišić koji je prisutan.

“Rekao sam kad sam čuo da ste vi advokat da nećete odbraniti”, izjavio je Stanivuković i uz podršku pristalica počeo sa rušenjem “Kajak terase”.

Nešto ranije danas, ispred ugostiteljskog objekta “Kajak terasa” okupile su se pristalice gradonačelnika Banjaluke, kao i mnoštvo novinara.

Među okupljenima nalaze se banjalučki odbornici PDP-a Ivan Begić i Smiljana Babić Moravac, kao i vlasnik zemljišta na bivšem “Picinom parku” Željko Vulić.

Tu je i advokat porodice Radišić, Miloš Stevanović, koji je dao izjavu za medije.

“Iskoristio sam priliku dok nije počeo ovaj bespravan akt. Juče smo pokazali da je porodica Radišić ispoštovala nalog Komunalne policije da se sruši pargola i zid ograda od metalnih profila sa kapijama, kao i staklena ograda prema rijeci Vrbas. Gradonačelnik je zaboravio da kaže da je ovo u vlasništvu Voda Srpske. Ovo je bespravan akt. Nikome nije stalo da dođe do političkih poena. Gradska uprava je juče zatvorila pisarnicu i nismo mogli da dostavimo akt da smo uklonili sve, morali smo da šaljemo faksom. Poslaćemo krivične prijave”, izjavio je novinarima Stevanović.

Podsjećamo, porodica Radišić počela je juče da uklanja “Kajak terasu”, a Stanivuković je najavio da će on ukloniti ono što oni do danas ne stignu i tu početi sa izgradnjom mini parka.

Kako je Mondo već pisao, objekat “Kajak terase” je zatvoren u martu ove godine kada je Grad Banjaluka donio prvo rješenje o rušenju ”Kajak terase” tvrdeći da je objekat nelegalno sagrađen na gradskom zemljištu, ali je Ministarstvo za građevinarstvo i ekologiju poništilo rješenja gradske inspekcije o rušenju.

Glavni upravni (republički) inspektor, po nalogu investitora “Kajak terase” izašao je na teren 12. novembra i nije utvrdio povrede propisa iz nadležnosti upravne inspekcije tokom nadzora u Odjeljenju komunalne policije, saopšteno je iz Gradske uprave i tada je potvrđeno da nema prepreka da objekat bude srušen.

Previous articleGoran Predojević počeo kampanju: “Ovo će biti pobjeda građana nad lošim sistemom”
Next articleNeka se samo Dejan izvuče iz ovoga