Home RAT U UKRAJINI Novi soj zatvorio kafiće i restorane u Holandiji: Korona brojke zabrinjavajuće!

Novi soj zatvorio kafiće i restorane u Holandiji: Korona brojke zabrinjavajuće!

223
0

Trinaest putnika koji su u petak stigli na aerodrom Shipol bili su pozitivni na novi soj.

IZVOR: SHUTTERSTOCK/MONKEY BUSINESS IMAGES

Uslijed povećanja broja kovid infekcija i prije nego što je zabilježen prvi slučaj novog soja, omikrona, Holandija je od danas u oštrijem lokdaunu. Kafići, restorani, neprehrambene radnje, bioskopi i pozorišta će morati da budu zatvoreni u periodu od 17.00 do 5.00. Mjere će trajati minumum tri nedjelje.

Restriktivne mjere su stupile na snagu nekoliko sati nakon što je ministar zdravlja Hugo de Jonge objavio da je 13 putnika koji su u petak stigli na aerodrom Shipolbilo pozitivno na novi soj.

On je apelovao na ostale putnike koji su stigli ove nedjelje iz Južne Afrike da se takođe testiraju. De Jonge nije odbacio mogućnost da se uvedu još jače mjere koje bi važile i za vrijeme Božića.

Ranije u toku dana, jako policijsko prisustvo bilo je primjetno u istočnom gradu Najmehenu, uoči zabranjenog protesta protiv antikovid mjera. Policija je saopštila da je uhapsila ili otjerala nekoliko ljudi tokom provjera na putevima ka gradu.

Širom Evrope, zemlje se suočavaju sa pikom novog talasa, te prijavljuju i rekordne cifre među novozaraženima, ali i među preminulima. Austrija je, da podsjetimo, od ponedjeljka uvela potpuno zaključavanje i vakcinisanih i nevakcinisanih.

Previous articleObilna kiša izazvala probleme u Banjaluci
Next articleBik okružen izdajicama, Rak svadljiv, Škorpija bi da očijuka