Home Vijesti Obilna kiša izazvala probleme u Banjaluci

Obilna kiša izazvala probleme u Banjaluci

148
0

U banjalučkim naseljima Dragočaj, Priječani, Obilićevo, Potok, Motike i Debeljaci usljed kiše večeras se izlila voda u dvorišta i na saobraćajnice, a nadležne gradske službe su na terenu i intervenišu, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Banjaluka.

IZVOR: RTRS

Na terenu su Civilna zaštita, vatrogasci, Komunalna policija, ekipe Odjeljenja za komunalne poslove i druge nadležne službe.

U banjalučkom naselju Priječani došlo je do izlijevanja otpadnih voda. Stanovnici ovog naselja su zabrinuti jer voda je već u dvorištima i prijeti kućama.

„Voda je na sve strane. Plašimo se da nam ne uđe u kuće, šta ćemo onda“, priča za Srpskainfo mještanka ovog naselja.

U poplavljeno područje večeras su stigli vatrogasci i predstavnici Civilne zaštite Grada Banjaluka.

Slična je situacija i u banjalučkom naselju Starčevica gdje je zbog začepljenih odvoda došlo do poplava na putevima.

U banjalučkom naselju Dragočaj poplavljena su mnoga dvorišta, a voda prijeti da uđe u pomoćne objekte, rekao je za ATV jedan od mještana.

„Imamo problem već par godina koji pokušavamo da riješimo na neki adekvatan način. Prije pola godine imali smo isti problem“, navodi jedan mještanin Dragočaja.

On ističe da se sve ovo dešava na ulazu u Dragočaj i da ova poplava nema veze sa rijekom koja je rađena prije.

„Svaka kiša nam pravi problem. Iz kanala se prelijeva sva voda u dvorište. Kad je rađena raskrsnica napravljeno je da se slijeva sve u jednu cijev obima 20 cm što ne može“, napominje on.

Kaže da su ukazivali ukazivali kako to treba da se uradi, ali da niko nije poslušao.

Prema trenutnim podacima sa terena, rješavaju se problemi koje su prouzrokovale padavine u naseljima Dragočaj, Priječani, Obilićevo, Potok, Motike i Debeljaci.

“S obzirom na to da su najavljene i snježne padavine, zimska služba je u stanju pripravnosti odnosno ekipe prate stanje na terenu i reagovaće po potrebi”, navedeno je na sajtu grada Banjaluka.

Previous articleIzlila se Fojnica, odroni na putevima
Next articleNovi soj zatvorio kafiće i restorane u Holandiji: Korona brojke zabrinjavajuće!