Home RAT U UKRAJINI “Omikron” soj detektovan i u Tirolu

“Omikron” soj detektovan i u Tirolu

143
0

Austrija je otkrila prvi sumnjivi slučaj omikron soja virusa korona u Tirolu, saopštile su vlasti u tom alpskom regionu.

IZVOR: @MARGJOHNSONVA VIA TWENTY20

Putnik koji se prošle nedjelje vratio iz Južnoafričke Republike bio je pozitivan na virus korona sa indikacijama nove varijante, iako je za potvrdu potrebno dalje sekvencioniranje u narednim danima, saopštile su tirolske vlasti.

Uzorak će sada biti poslat Austrijskoj agenciji za zdravlje i bezbjednost hrane /AGES/ na dalje testiranje.

Elmar Ricoli, šef Tirolskog operativnog štaba za borbu protiv korone, rekao je da je pacijent, prema sopstvenim izjavama i sadašnjim saznanjima, bio isključivo kod kuće od povratka sa putovanja prije tri dana i trenutno ne pokazuje nikakve simptome.

Prvo testiranje Instituta za virusologiju u Insbruku dovelo je do “konkretne sumnje” da bi se pozitivan rezultat pi-si-ar testa pojedinca u tirolskom okrugu Švac mogao odnositi na slučaj novog soja omikron, saopštile su vlasti.

Austrija je od prošlog ponedjeljka četvrti put zaključana zbog virusa korona, postavši prva zapadnoevropska zemlja koja je ove jeseni ponovo uvela nepopularne mjere zbog porasta broja zaraženih.

Vlasti su apelovale na dalje testiranje osoba koje su ušle u Austriju u posljednjih 14 dana iz zemalja južne Afrike kao mjeru predostrožnosti.

Slučajevi novog soja otkriveni su u nekoliko evropskih zemalja, uključujući Italiju i Njemačku.

(Srna)

Previous articleAmidžić: Nećemo učestvovati u radu gradske skupštine dok Grad ne isplati porodilje i medicinare
Next articlePolicajac izboden u centru Pariza! Napadnut nakon svađe u tržnom centru