Home Sport Fudbal Da li je Levandovski pokraden!?

Da li je Levandovski pokraden!?

148
0
IZVOR: PROFIMEDIA

Kome je trebalo da pripadne ovo laskavo priznanje?
Sada je sve i zvanično poznato. Lionel Mesi je po sedmi put osvojio “Zlatnu loptu”.

Argentinski fudbaler je tako postao rekorder, ima dva priznanja više od Kristijana Ronalda koji ima pet, ali je ova odluka “Frans fudbala” iznenadila mnoge širom svijeta, a prije svih Roberta Levandovskog.

Maestralni poljski napadač je tresao mreže kao od šale, poigravao se sa odbranama i terorisao golmane, ali ni to nije bilo dovoljno da uzme nagradu. Da stvari budu još gore, prošle godine je ostao bez nje zbog pandemije koronavirusa.

Čak je i sam Mesi imao poruku za Levandovskog prilikom preuzimanja nagrade.

“Roberte, smatram da ‘Frans fudbal’ treba da ti dodjeli nagradu za prošlu godinu. Svi znamo da si zaslužio i da si bio pobjednik, ali to nije bilo moguće zbog pandemije. Treba da je imaš u svojoj kući”, poručio je Mesi.
Ove riječi će vjerovatno biti neka vrsta utjehe za njega, mada mu to neće mnogo značiti, pošto je “Zlatna lopta” pripala Argentincu. Doduše, bilo je dosta pretpostavki da će se to dogoditi kada je pred start ceremonije naknadno ustanovljena nagrada za najboljeg strijelca koju je dobio baš Levandovski. Već tada su počele priče o kompenzaciji…

Nego, da se vratimo na dostignuća njih dvojice. Mesi je sa Barselonom imao sezonu za zaborav, osvojio je sa klubom Kup kralja, a sa reprezentacijom Kopa Amerika. Sa druge strane Levandovski je blistao, dao je 64 gola na 54 utakmice, osvojio Bundelsigu i Njemački kup, dok je recimo Žoržinjo sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona, a sa Italijom Evropsko prvenstvo…

Previous articlePostignut dogovor rudara i Vlade FBiH, samo dvije tačke sporne
Next articleNapitak koji se pije širom svijeta produžava život i smanjuje rizik od bolesti