Home Sport Fudbal Mančester predstavio čovjeka koji je stvorio Klopa!

Mančester predstavio čovjeka koji je stvorio Klopa!

198
0

Uticaj Ralfa Rangnika na njemački fudbal tokom prethodnih 15 godina je impresivan jer je stvarao igrače, trenere, klubove i reprezentaciju!

Nekoliko dana nakon njajave da će Nijemac sjesti na klupu engleskog velikana – to je i zvanično saopšteno!

Ralf Rangnik (63) doktorašnji direktor fudbala i razvoja u Lokomotivi iz Moskve, novi je trener Mančester junajteda. On će, po ranije napravljenom dogovoru, ostati na toj funkciji do kraja sezone kao prelazno rješenje, a zatim dobiti drugačiju ulogu na Old Trafordu.

Očekuje se da Nijemac koji je “školovao” plejadu svojih zemljaka među kojima se ističu Jirgen Klop i Tomas Tuhel postane savjetnik u klubu, i u narednom periodu ima veoma važnu ulogu u razvoju Mančester junajteda. Njemu to neće biti strano, pošto je sa istom misijom radio u Rusiji, a za taj posao ga je preporučila izgradnja RB Lajpciga.

Svojevremeno je Rangnik bio važan dio infrastrukture u klubovima koje finansira Red Bul, a mnogobrojni njemački treneri tvrde da je on najbolji među njima.

Između ostalog, Ralf se ističe po brzom fudbalu i veoma cijeni intenzitet što je jedna od stvari koje Junajted trenutno nema. Od njega je Klop preuzeo visoki presing koji je doveo skoro do savršenstva, a vidjećemo šta je Rangnik pripremio za rad u potpuno novom okruženju. Ovo će sigurno biti najveći izazov njegove karijere.

Previous articleFBiH: 29 prijavljenih smrtnih slučajeva od korone
Next articleKejn pomaže navijačima