Home Vijesti Politika “Lažni Dodik” Maljutka uručio priznanje Viškoviću

“Lažni Dodik” Maljutka uručio priznanje Viškoviću

177
0
IZVOR: VLADA RS

Udruženja veterana „Garda Panteri“ na čijem je čelu Petar Cvijetinović, uručilo je danas priznanje „Zlatna značka“ premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću.

Priznanje je, kako je saopšteno iz Vlade Srpske, uručeno u znak zahvalnosti za „pruženu pomoć ovom udruženju na održavanju kulture sjećanja na ratnu prošlost ove jedinice Vojske Republike Srpske“.

„Predsjednik Vlade naglasio je da je dužnost i obaveza Vlade RS da baštini kulturu sjećanja na slavni, ratni put „Pantera“, ali i brojnih drugih jedinica Vojske RS. Tokom sastanka, predsjednik udruženja „Garda Panteri“ Petar Cvijetinović, zahvalio se Vladi na pruženoj pomoć udruženju za dostojanstveno obilježavanje memorijala u rejonu Panjika na Majevici, na mjestu gdje je prvi komandant jedinice Branko Pantelić Panter izgubio život u septembru 1992. godine“, stoji u saopštenju Vlade RS.

Petar Cvjetinović alias Pero Maljutka od ranije je poznat istražnim i policijskim organima kao višestruki prevarant, a hapšen je i osuđivan u BiH i Srbiji zbog krivičnih djela prevare.

Takođe, za njim je prije desetak godina bila raspisana i međunarodna potjernica.

Cvijetinović je hapšen 2009. godine zbog sumnje da je, predstavljajući se kao Milorad Dodik tadašnji premijer Republike Srpske, sa pomagačima varao poslovne ljude i firme u Srbiji.

„Lažni Dodik“ ih je lično molio da uplate donaciju za navodnu kupovinu ortopedskih pomagala za ratne vojne invalide iz RS.

Takođe, Cvijetinović je kao predsjednik „Garde Panteri“, držao govor na skupu „Za Republiku Srpsku“ koji je organizovan u decembru 2019. godine u banjalučkom Parku Mladen Stojanović, a na kojem su se tada obratili i predstavnici vlasti u Srpskoj.

Te večeri se u istom parku održavao i skup u organizaciji opozicije u RS.

(Mondo/B. S.)

Previous articleProizvođač “Mocart kugli” ide u stečaj!
Next articlePredojević i Javor istovremeno odustali od kandidature (VIDEO)