Home Vijesti Crna hronika Belivuk i Miljković danas “izlaze” iz zatvora

Belivuk i Miljković danas “izlaze” iz zatvora

459
0
FOTO: MUP SRBIJE/ RAS SRBIJA

Pratiće ih jake policijske snage, ZATVARA SE JEDAN DIO GRADA

Vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, poznatiji kao Mare Mesar, kao i pripadnik njihovog klana, Nebojša Janković, biće saslušani danas, 1. decembra, u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu po zamolnici Crne Gore.
Tim povodom, specijalni tužilac Saša Čađenović iz Crne Gore, na osnovu čijih dokaza će oni biti ispitani, stigao je u Beograd. U ovom predmetu postupaće i naš tužilac Saša Drecun.

Belivuk, Miljković i Janković biće ispitivani jedan po jedan, a saslušavaće ih po sat vremena u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana.

Zbog dolaska Saše Čađenovića u Srbiju, u podgoričkom Višem sudu ove nedjelje odložen je određen broj suđenja, saopštio je crnogorski Dan, prenosi Blic.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je, podsjetimo, uputilo nadležnim organima Srbije zamolnicu da se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković saslušaju. Dakle, riječ je o proširenju istrage protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, a pod lupom se nalazi i Živković, koji se inače ne pominje u optužnici koja je podignuta protiv kriminalne grupe vođa navijača.

Jake mjere obezbjeđenja
Na saslušanje iz Okružnog zatvora u Beogradu, u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, Belivuk, Miljković i Janković, biće prebačeni pod jakim merama obezbeđenja.

Vozila u kojima će biti prevezeni pratiće kolona od nekoliko marica, kao i više policijskih automobila.

Takođe, ulice u tom dijelu grada biće blokirane za saobraćaj dok se oni ne sprovedu u TOK.

Zločini zbog kojih sutra “izlaze” iz zatvora
Belivuk, Miljković i Janković biće saslušani na osnovu dokaza koje je našao specijalni tužilac Saša Čađenović iz Crne Gore u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana.

Damir Hodžić i Adis Spahić nestali su 14. oktobra prošle godine. Velja Nevolja i Mare Mesar su sa Jankovićem u kuću koju im je Radoje Živković dao na korišćenje “navukli” Hodžića i Spahića da dođu, a potom ih brutalno likvidirali. Sudbina trećeg – Mila Radulovića Kapetana, i dalje nije poznata, ali se pretpostavlja da su ga odveli na drugu lokaciju i mučili, a potom, kako se vjeruje, svirepo ubili.

“Kuća strave” otkrivena je u spuškom zaseoku Stanjevića rupa. Korišćena je po uzoru na “klanicu” u Ritopeku, a nakon zločina, kako se pretpostavlja, bukvalno je demolirana kako bi se prikrili tragovi brutalnih zločina. Zidovi su gletovani, krečeni, menjane su pločice, stavljana su nova vrata, namještaj, parket, bukvalno sve što je moglo.

Kao drugi dokaz navode se šifrovane poruke koje su jedni drugima slali vjerujući da su Skaj telefoni koje su koristili “neprobojni”, odnosno, kriptovani tako da niko nikada neće moći da vidi šta su slali.

U kući strave navodno su nađeni i DNK tragovi koji potvrđuju sumnje Saše Čađenovića.

– SDT je u cilju prikupljanja materijalnih dokaza izvršilo pretrese na više mesta kao i pretrage terena radi pronalaženja posmrtnih ostataka H.D. i S.A. Prikupljeni dokazi su predmet vještačenja. Iz komunikacija kriptovanih mobilnih telefona jasno i nesporno je utvrđeno da su oštećeni H.D. i S.A. ubijeni jer komunikacije su eksplicitne u dom dijelu i to kroz činjenicu da su okrivljeni prema NN organizatoru slali slikovne i glasovne poruke. Tako je V.B. 14. oktobra 2020. godine NN organizatoru poslao fotografije i glasovnu poruku iz koje jasno proizilazi da je okrivljeni odmah ubio H.D. – saopštio je tada Čađenović.

Belivuku i njegovom klanu na teretu šest ubistava
Optužnica protiv Veljka Belivuka i još 29 osoba, koji se terete za različita krivična djela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja, postala je pravosnažna 9. novembra, budući da okrivljeni i branioci nisu podnijeli žalbu u zakonskom roku od dana dostavljanja rješenja potvrđivanja optužice.

Podsjetimo, optužnica tereti Veljka Belivuka, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića i još 28 osoba, za različita krivična djela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Na teret im se stavlja pet ubistava, odnosno šest, i jedno silovanje mladića, kao i rasturanje droge i oružja. Ubijene žrtve su Aleksandar Gligorijević zvani Puki, Goran Veličković Goksi, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja, a ubistvo Beograđanina Nikole Mitića (33), biće šesti zločin za koji Tužilaštvo za organizovani kriminal ima dokaze da je počinio klan Veljka Belivuka.

Krivična djela grupa je činila u vikednici u Ritopeku, ulici Livadice 3. U posebnoj prostoriji koju su zvali “klanica”, instalirali su industrijsku mašinu za mljevenje mesa, kojom su mljeli tijela ubijenih, a ostatke su potom bacali u Dunav, navodi se u optužnici.

Previous articleKada zaspim čujem djecu koja vrište i ljude kako se guše
Next articleU trenutku nepažnje pokazala previše