Home Zdravlje Dr Dunjić upozorio – zbog ovoga nam mozak “šlajfuje”!

Dr Dunjić upozorio – zbog ovoga nam mozak “šlajfuje”!

189
0
IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT/EVON/KURIRTV/PRINTSCREEN

Doktor objasnio sve o zračenju uređaja koje svi koristimo – jedan obavezno treba isključiti noću, a nije telefon!

Opasnosti od štetnih zračenja u našem domu su mnogobrojne, a mnogi i ne znaju da različiti kućni aparati, poput kompjutera, mobilnog telefona, fena za kosu, mikrotalasnog uređaja itd. mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme.

Slobodan Dunjić, specijalista opšte medicine i ljekar integrativne medicine u Pulsu Srbije na Kurir televiziji rekao je da je svijest o ovom problemu mnogo izraženija na Zapadu nego kod nas.

“Postoji zloupotreba mobilnih telefona, što znači da ih koristimo i kad nam ne trebaju, iz dosade.To je najviše štetno, previše ga držimo u ruci, spavamo sa njim, držimo pod jastukom. To su konstantna zračenja koja nam remete rad hipofize, pinealne žlezde i nemamo miran san, mozak nam i dalje radi a mi prividno spavamo i ustajemo umorni”, objasnio je dr Dunjić i naglasio da su djeca najugroženija jer im ćelije rastu, pa se javljaju poremećaji u ponašanju, ubrzanosti, hiperaktivnost…

Naglasio je da telefon mora da bude udaljen najmanje tri metra od nas, jer i punjač stvara neko niskofrekventivno polje koje utiče na rad naših žlijezda sa unutrašnjim lučenjem, te nas dovodi u hormonski disbalans.

Pored toga, specijalista naglašava da telefon ne bi trebalo da se koristi dva sata prije spavanja.
“Harvard je objavio da to plavo svetlo sa ekrana na nas utiče, prije svega na rad mozga, štitne žlijuezde, srca i našeg imuniteta. Tada naš mozak cijele noći ‘šlajfuje’, pravi nam problem i mi ustajemo umorni, zapravo hronično umorni. Do prije 10 godina smo imali emotivni stres, a sad imamo elektromagnetni stres”, objasnio je Dunjić i dodao da ruter treba ugasiti preko noći jer je njegov domet 250 metara.

Zato je potrebno ići u prirodu, podvlači on, kako bismno se demagnetisali. Kaže da su žene u gorem položaju, jer su zarad ljepote u kuću unijele fen za kosu, koji je izrazito štetan.

On kaže da mala zračenja nisu opasna, ali da kumulativna zračenja poslije pet do deset godina stvaraju štetu.

“Postoji terapija muzikom, bojama, koje nas vraćaju u balans. Čitajte novine, knjige, navike se moraju mijenjati. Osnovne stvari su recept za dug život, da legnemo do ponoći, uzimamo vode… Žene minimum dva litra, muškarci tri, u jutarnjim časovima, do 17 sati, poslije kada smo žedni”, posavjetovao je dr Dunjić.

Dodao je da treba izbjegavati nošenje metala, jer su oni antene za privlačenje raznih zračenja.

“Djeca ne bi trebalo da crtaće gledaju na tabletu i telefonu, nego na televizoru jer ne zrači”, zaključio je ljekar.

(Kurir)

Previous articleŠpanija: Omikron otkriven krajem novembra u kanalizaciji
Next articleTragedija u Atlanti: Ubijene četiri osobe, među kojima i policajac