Home Vijesti Crna hronika Kada zaspim čujem djecu koja vrište i ljude kako se guše

Kada zaspim čujem djecu koja vrište i ljude kako se guše

163
0
FOTO: KLAN MACEDONIA TELEVISION / FACEBOOK /SCREENSHOT

Potresne riječi srpskog državljanina koji je preživio udes u Bugarskoj

Ljuljzim Sulejmani, državljanin Srbije, koji je nedavno povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, u kojoj je život izgubilo najmanje 46 osoba, stigao je juče u Srbiju u pratnji našeg ambasadora u Bugarskoj Željka Jovića i nastavlja lečenje u Zdravstvenom centru Vranje.
Direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Saša Đorđević izjavio je da je pacijent smješten na odeljenje hirurgije u novom hirurškom bloku.

– Ljuljzim Sulejmani je u dobrom opštem stanju, pod ljekarskim nadzorom. Očekuje se otpust kući na dalji oporavak i kućno liječenje – rekao je dr Đorđević, prenosi Blic.

Sulejmani, koji je iz Preševa, prisetio se strašnog trenutka kada se zapalio autobus prevoznika iz Sjeverne Makedonije kojim je s verenicom putovao u Istanbul.

– Ne mogu da spavam, jer kad zaspim, čujem kako djeca vrište, kako ljudi viču i guše se od dima – kaže Sulejmani i priseća se kako je uzeo čekić i razbio prozor, pao kroz prozor na zemlju, krenuo da zove vjerenicu.

Dozivao je vjerenicu, ona je ubrzo iskočila kroz razbijen prozor i pala pored njega, ozledila je koljena, a onda je iskočilo još petoro putnika.

– Požar je buknuo i vrlo brzo se raširio. Autobus je udario u bankinu, čuo se udar i odmah je krenula vatra i dim se vrlo brzo proširio – navodi Ljuljzim.

On se zahvaljuje medicinskom osoblju Zdravstvenog centra Vranje, u kome, kako kaže, ima sve što je potrebno i svi brinu o njemu. Riječi zahvalnosti upućuje i ambasadoru Željku Joviću. Prema njegovim riječima, ambasador ga je dva puta posetio i “mnogo je dobar čovjek”.

Previous articleŠmit o političkoj situaciji u BiH
Next articleBelivuk i Miljković danas “izlaze” iz zatvora