Home Vijesti Oblačno uz sunčane periode, uveče kiša – oprezno u saobraćaju zbog poledice

Oblačno uz sunčane periode, uveče kiša – oprezno u saobraćaju zbog poledice

165
0
IZVOR: MONDO - ŽELJKO SVITLICA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti malo do umjereno oblačno uz sunčane periode i toplije, a poslije podne i uveče sa kišom u južnim i jugozapadnim predjelima.

Padavine će se nastaviti i u noći na četvrtak, i lokalno mogu biti obilnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od pet do 10, na sjeveru i jugu do 13, a na planinama od nula stepeni Celzijusovih.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

STANJE NA PUTEVIMA
Na kolovozima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH mjestimično ima poledice, a u višim predjelima i preko planinskih prevoja i zaostalog snijega.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na učestale odrone na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, te savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na dijelu regonalnog puta Klanci-Ulog, preko prevoja Morine saobraćaj je, zbog snježnih smetova obustavljen.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Draksenić – Vrbaška jedan – Vrbaška dva obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila i preusmjerava se na alternativni pravac Gradiška – Banjaluka – Prijedor – Kozarska Dubica.

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/ – Vrhovi, na putu Rudanka – Doboj jedan, Kozarska Dubica – Draksenić – Jasenovac, Banjaluka /Rudarska/ – Stari Majdan, Gradiška – Nova Topola, Kotor Varoš – Obodnik, Crna Rijeka – granica Republike Srpske /Ugar, Bistrica – Pale jedan i Bistrica – Podgrab jedan, Šipovo – Novo Selo, Dobro Polje – Jažići – Grajsoljci, Tedin Han – Križ.

Radi bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini – GP Šćepan Polje u opštini Foča od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na putnim pravcima Stanić Rijeka – auto-put – Banjaluka i Granični prelaz Rača-Obudovac kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, a vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini – Šćepan Poljeza sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Previous articleBik je sjajno raspoložen, Škorpija je pod pritiskom zbog posla, Strijelac ima dosta briga…
Next articleSipa češlja na 12 lokacija u Zenici: Na meti gradonačelnik i saradnici