Home Izdvojeno Tužilaštvo ZDK: Kasumović je za nas u bjekstvu

Tužilaštvo ZDK: Kasumović je za nas u bjekstvu

147
0
IZVOR: FENA

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona demantuje navode nekih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK-a oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj facebook stranici Fuad Kasumović”.

“Za ovo tužilaštvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu!”, stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH”.

“Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije”, ističu iz Tužiteljstva ZDK.

Previous articleRevolucija u fudbalu – Svjetsko prvenstvo sa 68 timova?!
Next articleNutricionistkinja upozorila: Ako ovako jedete ovsene pahuljice, pravite veliku grešku