Home Auto Nick Heidfeld oduševljen performansama koje nudi Battista

Nick Heidfeld oduševljen performansama koje nudi Battista

190
0

Bivši vozač Formule 1 Nick Heidfeld sada je probni vozač u italijanskoj kompaniji Pininfarina u kojoj privode kraju testiranja elektropokretanog ultrasportskog modela Battista.

Nakon posljednjih testiranja električnog ultrasportskog modela Battista, Nijemac Nick Heidfeld nije krio svoje oduševljenje i ushićenje zbog performansi Pininfarininog dvosjeda koji bi do prvih kupaca trebao stići u prvoj polovini naredne godine.

Najsnažniji automobil iz Italije do sada na simulatorima je već “prešao“ hiljade kilometara, a oduševljeni Heidfeld je nakon posljednjeg kruga “žive svirke“, u kojem je predprodukcijsku Battistu vozio na javnim cestama i na stazi, rekao da “ubrzava bolje i od Formule 1“.

Već se zna da Pininfarininu “munju na točkovima“ pokreću četiri elektromotora koji kombinovano proizvode 1.900 konjskih snaga i 2.300 Nm obrtnog momenta. Iza baterija čiji bi kapacitet (120 kWh) trebao biti dovoljan za prelazak oko 500 kilometara stoji kompanija Rimac, a spomenuti potencijal Battistu od 0 do 100 km/h “ispaljuje“ za manje od dvije sekunde.

Karakter automobila koji će Pininfarina napraviti u samo 150 primjeraka reguliše pet radnih programa (Pura, Calma, Energica, Furiosa i Carattere), a za Battistu treba izdvojiti oko dva miliona eura.

Previous articlePregovori u zgradi Delegacije EU u Sarajevu od jutra: Na stolu blokada u FBiH
Next articleHolivudski glumac podijelio neobičan trik pomoću kojeg uspijeva brzo uspavati djecu