Home Vijesti Politika Pregovori u zgradi Delegacije EU u Sarajevu od jutra: Na stolu blokada...

Pregovori u zgradi Delegacije EU u Sarajevu od jutra: Na stolu blokada u FBiH

442
0

Sastanci domaćih zvaničnika i političara sa specijalnim izaslanikom SAD-a za izbornu reformu Matthewom Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst, nastavljaju se danas, a prvi su jutros stigli predstavnici iz Federacije BiH.

Na sastanak u zgradu Delegacije Evropske unije stigli su predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara (HDZ), dok je jučer bio potpredsjednik Milan Dunović (DF). Osim Čavare, stigli su i SDP-ov zastupnik u Parlamentu FBiH Damir Mašić, zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić, zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo i zastupnik SBB-a Mladen Bošković.

U ranijim izjavama su Palmer i Eichhorst naglasili potrebu da ono što bude dogovoreno o izbornim reformama među političkim liderima mora imati dovoljno glasova i u parlamentima, kako bi bez problema bilo usvojeno. Stoga ne čudi što su i federalni parlamentarci došli na red da sjednu za sto sa delegacijom EU i SAD-a.

Jučer su se sa njima još jednom sastali lideri SDA i HDZ-a, ali i predstavnici drugih stranaka kao što je SBB, NIP, SDP i slično.

Izetbegović je kazao kako je za danas dogovoreno da se krene u ozbiljnije razmatranje blokada u Federaciji BiH, odnosno da će na stolu biti izborne reforme u ovom entitetu.

(klix)

Previous articleU Rusiji privedena dvojica ukrajinskih špijuna
Next articleNick Heidfeld oduševljen performansama koje nudi Battista