Home Vijesti Užas u staračkom domu u Austriji: Mučili i zlostavljali štićenike, pa fotografije...

Užas u staračkom domu u Austriji: Mučili i zlostavljali štićenike, pa fotografije dijelili preko interneta

143
0
IZVOR: GAGLIARDIPHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK.COM

Austrijske vlasti od proljeća ove godine istražuju slučaj zlostavljanja ljudi u domu za starije i nemoćne u mjestu Sicenberg-Rajdling u Donjoj Austriji.

Sumnja se na to da je četvoro njegovatelja maltretiralo, mučilo i seksualno zlostavljalo štićenike doma, a sada su u medije procurile i uznemirujuće fotografije koje je objavio austrijski dnevnik “Kurir”.

Do sada su se četvoro osumnjičenih – tri žene i jedan muškarac starosti između 30 i 45 godina – u istrazi branili ćutanjem, a njihov advokat Stefan Glob tražio je prekid postupka.

U novom razvoju događaja, isplivale su fotografije koje dodatno kompromituju osumnjičene. Fotografije koje su otkrivene u grupi za čet na aplikaciji “Vocap” predate su javnom tužiocu. Kompanija “SeneCura”, u čijem vlasništvu se nalazi dom, obećava “maksimalnu transparentnost”.

Prve optužbe za neprimjeren i nasilan odnos prema štićenicima doma zastare izbile su u javnost krajem marta ove godine, javio je ORF. “SeneCura” je brzo reagovala i odmah podnijela prijavu policiji, pa pokrenula i internu istragu. Rezultati interne istrage su poslani javnom tužiocu Sen Poltena.

Državno tužilaštvo u Sen Poltenu sada već nekoliko mjeseci istražuje, kako su poručili, mučenje ili zanemarivanje i seksualno zlostavljanje bespomoćnih osoba. Koliko je tačno stanovnika doma time pogođeno za sada nije objavljeno.

(Index)

Previous articlePANIKA ISPRED SJEDIŠTA UN-A U NJUJORKU: Policija opkolila naoružanog muškarca (VIDEO)
Next articleNije svejedno da li hranu jedete toplu ili hladnu