Home Vijesti Politika Krivokapić i Plenković o saradnji dvije zemlje

Krivokapić i Plenković o saradnji dvije zemlje

138
0
FOTO: GOV.ME/B.ĆUPIĆ

Crna Gora čini sve da bude prva sljedeća članica EU

Vlada Crne Gore čini sve kako bi ubrzanim reformskim koracima država što prije postala prva sljedeća članica EU, rekao je danas premijer Zdravko Krivokapić.

On je na marginama Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative u Budvi razgovarao sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem, izrazivši zahvalnost Hrvatskoj na pomoći Crnoj Gori u vakcinama protiv virusa korona.

Krivokapić je rekao da je dobra saradnja sa državama u regionu najznačajniji elemenat spoljnopolitičkog djelovanja Vlade, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

On je istakao da su problemi uvijek prisutni, ali su i prilika da se njihovim zajedničkim rješavanjem i konstruktivnim dijalogom, razvijaju i produbljuju odnosi među državama

Najbitinije je da među nama postoji povjerenje i dobra volja za rješavanje svih pitanja. Naša povezanost je prirodna i dugotrajna – rekao je Krivokapić.

On je istakao da je Vlada Crne Gore proevropski orijentisana i da je formirana u duhu građanskih, demokratskih i ekoloških načela.

– Krivokapić je Plenkovića upoznao o suštini i osnovanosti reformskih programa Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, kao i sa naporima Vlade kako bi se izborila sa korupcijom i organizovanim kriminalom – navodi se u saopštenju.

Plenković je ocijenio da bi trebalo unaprijediti trgovinsku razmjenu između dvije države.

– On je izrazio potrebu hrvatske strane da se ostvari napredak u saradnji po pitanju svih izazova koji predstavljaju izvjesno opterećenje odnosa između Hrvatske i Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Previous article“Već neko vrijeme ne živimo zajedno”
Next articleOvo je kuhinja pametnjakovića iz Brisela, stalno zabadaju nos