Home Vijesti Politika Peskov odgovorio: Zašto Kremlj nije izvijestio o sastanku Putina i Dodika?

Peskov odgovorio: Zašto Kremlj nije izvijestio o sastanku Putina i Dodika?

324
0
IZVOR: PROFIMEDIA/SERGEI ILYIN/RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS AND INFORMATION OFFICE/TASS

Sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom bio je veoma koristan i temeljan, izjavio je sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov i odgovorio na pitanje zašto se Kremlj nije zvanično oglasio o sastanku.

Peskov je za ruske medije rekao da je jučerašnji sastanak Dodika i Putina održan u Kremlju, licem u lice.

Odgovarajući na pitanje zašto ovaj sastanak nije ranije najavljen (zvanično, od strane Kremlja), Peskov je rekao da nije prijavio sve susrete i da je juče glavni fokus bio veliki sastanak o Kuzbasu, koji je kako ističe bio prioritet.

U Kuzbasu, u ruskom Kmerovskom regionu, prije nekoliko dana se dogodila nesreća u rudniku u kojoj je poginulo nekoliko desetina rljudi.
“To naravno, ni na koji način ne umanjuje značaj sastanka koji je imao Putin sa Dodikom”, kaže Peskov. Dodao je da Kremlj ne izvještava o svim Putinovim sastancima.

Na sajtu predsjednika Rusije mogu se pronaći transkripti i vijesti o ranijim sastancima Dodika i Putina, ali još nije objavljeno ništa o onom jučerašnjem.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će u nastavku posjete Rusiji boraviti u Sankt Peterburgu gdje bi trebalo da se sastane sa predstavnicima “Gasproma”.

(Agencije)

Previous articleSedam fudbalera precrtano zbog štednje
Next articleSletjeli avioni sa tijelima poginulih u Bugarskoj