Home Vijesti Crna hronika Predao se prvoosumnjičeni u akciji “Transporter” u čijim je prostorijama pronađeno 300...

Predao se prvoosumnjičeni u akciji “Transporter” u čijim je prostorijama pronađeno 300 kg skanka

340
0
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prvoosumnjičeni u predmetu “Transporter” Petar Dukić se jutros predao sudskoj policiji u Sarajevu, nakon 15 dana od provedene policijske akcije, kada je u prostorijama koje on koristi pronađeno, više od 300 kilograma skanka.

Tada je, u akciji SIPA uhapšeno ukupno 10 osoba, a za Dukićem je raspisana potraga. Kasnije je Sud BiH odredio pritvor za šestoricu od njih deset, a to su bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan Cvijetić, pripadnik MUP RS Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Milovanović je pušten na slobodu s obzirom na to da je odlučio sarađivati sa pravosuđem, prenosi Klix.

Dukić, koji se 15 dana skrivao, je prebačen u Tužilaštvo BiH gdje će biti ispitan nakon čega će biti zatražene odgovarajuće mjere u vidu zabrane ili pritvora.

Inače, u porodičnim kućama uhapšenih, kao i u poslovnim objektima su pronađeni velika suma novca i skupocjeni automobili, pored 300 kilograma skanka koji su pronađeni kod Dukića. Osim toga, kod bivšeg Mektićevog savjetnika su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu.

Previous articlePokrenuta istraga protiv vaspitača osumnjičenog da je seksualno zlostavljao djevojčicu (5)
Next articlePeskov ističe da je susret Putina i Dodika bio veoma koristan