Home Zdravlje Pet namirnica koje ne treba da jedete s jajima

Pet namirnica koje ne treba da jedete s jajima

209
0
IZVOR: YOUTUBE/EVERYDAYRECIPES

Saznajte sa kojim namirnicama ne treba kombinovati jaja, veoma je važno.

Kombinacija jaja sa nekim drugim namirnicama može i te kako da bude štetna za organizam. Jaja su bogata proteinima, vitaminima i mineralima, ali sve ove hranljive materije ćete unijeti u tijelo samo ako znate kako da ih iskoristite. Pogrešna kombinacija namirnica može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su umor, mučnina, pa čak i bolesti crijeva.

Mnogi ih najčešće konzumiraju ujutru, za doručak, što znači da ih kombinuju sa kafom, čajem, mliječnim proizvodima, mesnim prerađevinama… Ali ovo nije najbolji izbor.

Saznajte kojih 5 namirnica nikako ne treba upariti sa jajima!

1. Slanina

Mnogi ljudi vole kombinaciju jaja i slanine. Međutim, ona će najvjerovatnije učiniti da se osećate tromo i “teško” tokom cijelog dana. Jaja i slanina su bogati mastima i proteinima, što uzrokuje brz nalet energije, ali i njen strmoglavi pad.

2. Šećer

Aminokiselina prisutna i u jajima i u šećeru se oslobađa i postaje toksična za ljudsko tijelo, jer može da dovede do stvaranja krvnih ugrušaka. Ovo se prvenstveno odnosi na termički neobrađenu kombinaciju.

3. Sojino mleko

Kombinacija sojinog mlijeka i jaja može da stvori probleme sa apsorpcijom proteina u tijelu. Zato je najbolje izbjegavati miks ove dvije namirnice.

4. Čaj

Ovo je najpopularnija kombinacija, a ujedno i najgora jer nanosi štetu organizmu više od bilo koje hrane. Može da dovede do zatvora, ali i nekih ozbiljnih oštećenja crijeva i organa za varenje.

5. Banana

Ako ste pojeli bananu, onda nikako nemojte poslije uzimati jaja. I obrnuto. Ova kombinacija je loša za organizam, stvara brojne probleme sa varenjem i osjećaj “težine” u stomaku.

Previous articleEkološki protesti u Srbiji: Blokiran saobraćaj u Beogradu
Next articleNije mamurluk: Novi soj korone ima neobičan simptom