Home Vijesti Pokrenuta inicijativa za REFERENDUM protiv Stožera i Kovid potvrda

Pokrenuta inicijativa za REFERENDUM protiv Stožera i Kovid potvrda

138
0

Na preko 1.200 potpisnih mjesta širom Hrvatske Građanska inicijativa „Dosta je stožerokracije” počinje prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma s dva referendumska pitanja kojima bi se ukinula „stožerokracija” te Kovid potvrde, javlja Anadolija.

Građanska inicijativa „Dosta je stožerokracije”, koju je pokrenula stranka Most, počela je prikupljanje potpisa za izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma. Prikupljanje potpisa će trajati od 4. do 18. decembra s ciljem izmjene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a potpise će prikupljati volonteri na štandovima postavljenim na javnim površinama.

Prvo referendumsko pitanje ima za cilj „ugasiti moć Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da odlučuje o našem zdravlju i slobodama”, a drugo pitanje ukida primjenu Kovid potvrda.Marija Selak Raspudić, saborska zastupnica Mosta, upozorava kako se društvu spremaju različite represivne mjere te kako im je namjera vratiti demokratski poredak i odlučivanje demokratskim metodama kako bi se sačuvalo zdravlje građana Hrvatske.

„Vrijeme je da se u ključnim odlukama koje se tiču ovog izvanrednog stanja pandemije, vrati volja hrvatskog naroda i demokracija. Pozivam građane da izađu na ovaj referendum i kažu ‘NE’ samovolji, autokraciji i ovakvom načinu odlučivanja. Povratimo kontrolu u naše ruke”, poručila je Selak Raspudić.

Previous articleSaša Bursać okrio “tajnu” buduće pobjede Slobodana Javora. POKRAŠĆEMO IZBORE!
Next articleBitkoinu vrijednost u samo sat vremena pala za gotovo 10 hiljada dolara!