Home Sport Fudbal Njemačka bruji o skandalu sudije

Njemačka bruji o skandalu sudije

456
0
IZVOR: PROFIMEDIA/TWITTER/VIAPLAY/SCREENSHOT

Zvijezda Dortmunda napala arbitra zbog penala: Namještao mečeve, a vodi derbi!

Belingam se prisjetio skandala koji se desi kada je imao samo dvije godine, a zbog ovakvih riječi ga sigurno čeka kazna.
Dortmund i Bajern odigrali su vrlo zanimljiv “Der Klasiker” u kome je viđeno čak pet golova, ali i povreda Julijana Branta zbog koje se cijeli stadion uplašio.

Bajern je slavio nakon preokreta 3:2, a gol za pobjedu postigao je naravno Robert Levandovski sa “bijele tačke” u 77. minutu. Odluka o jedanaestercu donijeta je poslije nekoliko minuta pauze, VAR soba je pogledala incident i odlučeno je da se sankcioniše to što je Matsa Humelsa pogodila lopta u ruku…

Koliko su u Dortmundu pobjesnili najbolje govori to što je trener Marko Roze isključen, ali to nije ništa promijenilo pošto je Levandovski zatresao mrežu i donio svom timu tri boda.

Ipak, bilo je igrača koji nisu mogli da ćute, pa bi tako Džud Belingam mogao da snosi posljedice zbog “dugog jezika”.

“Što se mene tiče, to nije penal. Humels nije gledao loptu, bori se, pogađa ga, a on je nije ni gledao. Pogledajte i ostale odluke na ovom meču… Date sudiji koji je već namještao utakmice da vodi najveći meč u Njemačkoj. Šta da očekujete onda?”, poručio je “vruće glave” mladi fudbaler Dortmunda.

Belingam je “potkačio” Feliksa Cvajera, glavnog arbitra meča, koji je bio dio velikog skandala u nemačkom fudbalu davne 2005. godine, dakle kada je engleski vezista imao tek dvije godine.

Cvajer je tada bio u grupi nejmačkih sudija koje su kažnjene i suspendovane zbog namještanja više utakmica u “cvajti”, Kupu Njemačke i trećoj ligi. U pitanju je veliki skandal “težak” oko dva miliona evra, a Feliks Cvajer je jedan od rijetkih sudija koji je poslije toga napravio karijeru.


Tada je kažnjen na šest mjeseci suspenzije pošto ga je sudija Hojzer podmitio sa 300 evra, a potom je sam uz još nekoliko arbitara to prijavio Fudbalskom savezu Njemačke.

Cvajer je poslije toga napravio uspešnu karijeru i postao internacionalac, ali mu to Belingam nije zaboravio.

Previous articleJarcu skače pritisak, Djevica je puna novih planova, Blizanci ne smiju da bacaju pare
Next articleAnćeloti u epizodi “Nije loš ovaj mali Jović”