Home Izdvojeno U čemu je tajna rasta Ujedinjene Srpske?

U čemu je tajna rasta Ujedinjene Srpske?

1019
0

U čemu je tajna rasta Ujedinjene Srpske? Veliki odziv članova i simpatizera, prošle subote u Prijedoru, kao i prepune sale ranijih dešavanja, postavljaju pitanje, kako Ujedinjena Srpska uspijeva da raste dok mnoge stranke drastično gube članove i popularnost, bilo da su vlast ili opozicija?

Ovakav rast popularnosti, omogućila je da se samopouzdanje stranke pokaže na protekloj sjednici u Brčkom, kad je Ujedinjena Srpska predložila vlastite kandidate za predstojeće republičke izbore.

Rast stranke nije mogao ostati neprimjenćen i od strane međunarodnog faktora, tako da su ambasadori mnogih zemalja redovni gosti u stranačkim prostorijama, a delegacije i predstavnici Ujedinjene Srpske prisustvuju mnogim političko-društvenim dešavanjima u organizacijama drugih zemalja.

Rast stranke ne može a da se ne poveže i sa odličnim odnosima koje ima sa Srpskom Naprednom Strankom i njenim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koja će biti “krunisana” proširenom sjednicom Glavnog Odbora Ujedinjene Srpske u Domu sindikata u Beogradu, koja neće samo biti odraz snage Ujedinjene Srpske, već, naravno i podrška Srpskoj Naprednoj Stranci, i podrška kandidaturi Alekdandra Vučića za predsjednika, pred izbore u Srbiji. I sam Aleksandar Vučić jednom prilikom nije dozvolio da se zbog banalnog incidenta ismijava predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, te je posao poruku izvinjenja predsjedniku Stevandiću, ali i poruku drugim političarima u Srpskoj i Federaciji, o prirodi odnosa rukovodstva Ujedinjenene Srpske i Srpske Napredne Stranke, odnosa koji se ne zasniva samo na porukama podrške, već i u sporazumima o zajedničkoj saradnji ove dve stranke, ali i formiranim organizacijama Ujedinjene Srpske u Srbiji, koje će raditi na podizanju podrške ove dve stranke.

Naravno, ovakav rast nije prošao neopaženo, te sa porastom popularnosti, dolazi i do povećanog broja napada i udara na stranku, ali zajedništvo i čvrsta vjera u ciljeve stranke pokazali su da ne postoji nikakav napad od kojeg se ne mogu odbraniti, i tu snagu prepoznaje i narod.

Uspjeh i rast Ujedinjene Srpske zasniva se na konstantnom aktivizmu, bilo da se radi o tradicionalnom terenskom radu, ili korištenjem modernih sredstava informisanja, poput društvenih mreža, na kojima je Ujedinjena Srpska skoro pokrenula antiratnu kampanju, koja je za vrlo kratko vrijeme postala viralna i popularna među građanima, upravo zbog poruke koju šalje, a koja se zasniva na željama i interesima ljudi koji ovde žive.

(SavaMedia)

Previous articleSlučaj koji je potresao BiH “Tragična smrt male Džene pokazala koliko je sistem nakaradno ustrojen”
Next articleNinić demantuje navode o napadima, navodno oštećeni Banjalučanin posvjedočio: „Bilo galame, ali nisam povrijeđen“