Home Vijesti Politika Tegeltija Eskobaru: Ukidanje nametnute Inckove odluke

Tegeltija Eskobaru: Ukidanje nametnute Inckove odluke

397
0
IZVOR: SRNA

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je u razgovoru sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinosi rješavanju aktuelne situacije u BiH.

Tegeltija je rekao bi se ukidanjem nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika stvorila pretpostavka za normalno funkcionisanje svih institucija.

On je naglasio opredijeljenost institucija u BiH za evropski put, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Tegeltija, koji je razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD u Birou za evropska i evroazijska pitanja u Stejt departmentu i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, ukazao je na potrebu unutrašnjeg dijaloga i dogovora političkih predstavnika u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su tokom sastanka o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, kojem je prisustvovao i ambasador SAD u BiH Erik Nelson, razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama.

Previous articleU petak posebna sjednica NSRS o prenosu nadležnosti
Next articleU saobraćajnim nesrećama u Srpskoj do oktobra poginulo 87 osoba