Home Vijesti Crna hronika Boje se da će nastaviti prodavati drogu

Boje se da će nastaviti prodavati drogu

167
0
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Predložen pritvor dilerima iz akcije “Kodeks”

Nakon ispitivanja postupajući tužilac je predložio da se odredi jednomjesečni pritvor za sedam dilera uhapšenih u policijskoj akciji „Kodeks“ na području Banjaluke.

Pritvor je predložen za Milorada Vukovića zvanog Luis (42), Filipa Bojića (26), Petra Marjanovića (26), Vladimira Zečića (22), Sašu Mirkovića (26) Aljošu Marića (26) i Gorana Đuricu (42) svi iz Banjaluke.

U banjalučkom tužilštvu su rekli da je prijedlog za pritvor, zajedno sa prijedlogom Sudu za raspisivanjem potjernice stavljen i za Luku Brkovića (22), koji nije dostupan organima gonjenja.

Oni se sumnjiče da su u vremenskom periodu od 2020. godine do 6. decembra ove godine, obavljali nabavku i preprodaju marihuane i kokaina korisnicima na području Banjaluke – rekli su u Tužilaštvu.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Previous articleHrana koja čuva zdravlje ŠTITNE ŽLIJEZDE
Next articleStradali u napadu bandita: Spaljeno najmanje 30 ljudi u autobusu