Home Izdvojeno Dodik: Posebna sjednica u rangu istorijske

Dodik: Posebna sjednica u rangu istorijske

206
0
IZVOR: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sutrašnja posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti u rangu istorijske i da je od suštinske važnosti za budućnost Srpske.

“Ta sjednica i predstavlja suštinske stvari za našu budućnost, jačinu, snagu, za naša prava dobijena Ustavom”, poručio je Dodik.

On je podsjetio da je bilo mnogo otpora da se održi posebna sjednica Narodne skupštine koji je dolazio izvana.

“To samo govori koliko je ta sjednica važna. S druge strane tu je i opozicija, koja je na različite načine u službi stranaca pokušala da obesnaži snagu održavanja ove posebne sjednice. Ali, ljudi koji odlučuju u Republici Srpskoj su odlučni da ovo sprovedu i povući ćemo saglasnost koja je ranije data pod velikim pritiscima”, naglasio je Dodik.

On je poručio da će biti povučena saglasnost na formiranje Oružanih snaga BiH i da će se onda sjesti i vidjeti na koji način će se to pitanje rješavati.

“Isto tako je i za indirektno oporezivanje, jer Dejtonski sporazum kaže da je Srpska faktor fiskalnog sistema, a ne BiH. Tu su i sve druge odluke koje je donio visoki predstavnik, a nisu bile u skladu sa Ustavom BiH i njihovo važenje na prostoru Republike Srpske biće ukinuto dok se ne donese novo zakonodavstvo”, rekao je Dodik za RTRS.

On je zaključio da će mnogi od tih zakona biti predmet zakonodavstva Republike Srpske.

Previous articleAustrija uvodi obaveznu vakcinaciju za sve građane: Ko ne primi sve 3 doze, plaćaće veliku kaznu svaka 3 mjeseca
Next articleŠmit pisao Parlamentu BiH: Ukinuću Inckov zakon ako usvojite novi