Home Sport Tenis Obrt! “To ne znači da će Novak igrati Australijan open”: Đoković ne...

Obrt! “To ne znači da će Novak igrati Australijan open”: Đoković ne može da dobije medicinsko izuzeće, mora vakcina!

222
0
IZVOR: PROFIMEDIA

Srpski teniser Novak Đoković moraće da primi dvije doze vakcine protiv korona virusa, ako to do sada nije učinio, ukoliko bude učestvovao na Australijan openu.

Srpski teniser Novak Đoković našao se na spisku učesnika za predstojeći Australijan open pošto se u javnosti vodila velika rasprava o tome da li će uopšte nastupiti na prvom grend slemu sezone, a sve pošto su pooštrene mjere o ulasku u državu Viktoriju u koju se više ne može bez vakcine.

S obzirom na to da Đoković nije želio da otkriva svoj status o vakcinaciji, i ranije je najavio da postoji mogućnost da ne nastupi u Australiji, vijest o njegovom učešću u Melburnu je sve obradovala. Ali, ipak je potrebno još sačekati…

Gotovo da ne postoji mogućnost da bez vakcine i uz sada već mitsko “medicinsko izuzeće” Novak Đoković nastupi u Australiji, pa je nakon početne euforije direktor Teniskog saveza Australije Krejg Tajli upozorio da i dalje postoji šansa da srpski teniser odustane od učešća, pošto je sasvim logično da se prijavio kao i drugi…

“Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrijebu, koji dolazi za nekoliko nedjelja”, pojasnio je Tajli.

Tajli je objasnio da će medicinski stručnjaci pregledati zahteve za “medicinsko izuzeće”, ali da će to teško dobiti Novak.

“Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Ili duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost, osim te da budete vakcinisani je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Vidio sam izvještaje u pojedinim medijima. Do sada, nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka”, dodao je Tajli.

Podsjetimo da je Novak Đoković prijavljen i za učešće na ATP kupu sa Srbijom u Sidneju, a vidjećemo da li je učešće na ovom turniru u korelaciji sa njegovim nastupom u Melburnu od 17. do 30. januara.

Previous articleNisu izgubili nadu da će ga ponovo vidjeti
Next articleKina na prvom mjestu: Broj uhapšenih novinara dostigao globalni maksimum