Home Izdvojeno Odbornik PDP-a Ivan Begić predao mandat

Odbornik PDP-a Ivan Begić predao mandat

239
0
IZVOR: PDP

Odbornik PDP-a Ivan Begić juče je zvanično potpisao obrazac za utvrđivanje prestanka mandata, čime će i zvanično prestati njegov mandat u Skupštini Grada Banjaluka.

Begić je u petak najavio ovaj potez, ali i potpuno povlačenje iz politike zbog privatnih snimaka koji su isplivali u javnosti. Iako su pojedini predstavnici PDP-a rekli da Begić ima podršku stranke i da će se o ovom pitanju razgovarati, on je ipak ispunio ono što je ranije najavio, piše Glas Srpske.

Odluka je proslijeđena na potpisivanje predsjedniku Skupštine Grada Mladenu Iliću, nakon čega će ona biti dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH koja treba da utvrdi prestanak mandata.

Podsjećamo, Begić je ranije saopštio da se “nakon mjeseci ucjena, psihičkih pritisaka i prijetnji pojavio njegov snimak”, zbog čega mu je ozbiljno narušeno zdravlje.

“Iako smatram da svako ima pravo na privatni život, svjestan sam odgovornosti koju imam kao javna ličnost, zbog toga se povlačim iz politike, predajem mandat odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka”, naveo je Begić na društvenim mrežama.

Previous articlePremijerligaš BiH dobija reflektore: Posušje potpisalo projekat, radovi kreću u proljeće
Next articleStanivuković i Radojičić potpisali sporazum o saradnji Beograda i Banjaluke