Home Izdvojeno Radović smatra da bi se naknada za borce trebala povećati

Radović smatra da bi se naknada za borce trebala povećati

165
0

Naš prijedlog je da se novac prebaci sa stavke investicije od 600 miliona KM

Naknada za borce treba da se poveća sa 1.6 KM na 5 KM po mjesecu učešća u ratu. To je 120 miliona KM dodatno u budžetu. Naš prijedlog je i da se sa stavke investicije od 600 miliona KM prebaci i poveća naknada za borce.

Rekao je poslanik SDS Milan Radović govoreći o razlozima zašto su poslanici na Odboru za privredu glasali protiv budžeta Republike Srpske.

– Drugi razlog što nije bilo podrške subvencija za poljoprivredu. Jačanjem domaće proizvodnje zaustavili bismo inflaciju. Treći razlog je program ekonomskih reformi. Tražimo drugačiji način podrške privredi, jer ovo sada nije dovoljno – poručio je Radović.

Dodao je da Odbor za privredu nije prihvatio dokumente jer su smatrali da rashodi nisu dovoljni s obzirom da SDS priprema amandman za povećanje izdataka za borce, a o čemu bi uskoro trebalo takođe da bude održana posebna sjednica Narodne skupštine RS.

– Zato smo odlučili da odbacimo prijedlog budžeta i Program ekonomskih reformi. Mi jesmo za povećanje plata budžetskih korisnika i nije tačno da je opozicija protiv – dodao je Radović.

Poručio je i da se ne zna šta je urađeno iz prethodnih ekonomskih reformi i koji su njihovi rezultati.

– Predviđeni rashodi u budžetu nisu dovoljni za ono što je planirano, istakao je poslanik SDS Milan Radović uz tvrdnju da je SDS podnio amandman da se poveća naknada za borce sa 1.60 KM na pet konvertibilnih maraka po mjesecu učešća u ratu. Tražimo i subvencije domaćoj privredi prije svega u proizvodnji mlijeka i mesa – zaključio je Radović.

Previous articleZola danima držao Miljanu u podrumu
Next articlePremijerligaš BiH dobija reflektore: Posušje potpisalo projekat, radovi kreću u proljeće