Home Vijesti Crna hronika Određen pritvor još dvojici umješanih u ubistvo navijača Željezničara

Određen pritvor još dvojici umješanih u ubistvo navijača Željezničara

185
0
FOTO: ZERIN RAMIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je nakon današnjeg ročišta pritvor još dvojici osumnjičenih za ubistvo Mehmeda Ramića koji je 12. decembra ubijen u sarajevskom naselju Pofalići.

Kako se navodi, pritvor je određen za Edvina Imamovića i Igora Zuku koji su uhapšeni naknadno nakon događaja te su prije dva dana predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kantonalni sud juče je odredio pritvor i Amelu Jašareviću koji je na jučerašnjem ročištu priznao da je pucao u Mehmeda Ramića, prenosi Kliks.

Tužilaštvo KS je ranije predložilo pritvor za Jašarevića, Zuku i Imamovića zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemiravanja javnosti.

Adel Kabaš, četvrti osumnjičeni, ranije je pobjegao u Crnu Goru i za njim se i dalje traga, a kako je ranije naglašeno i on će nakon hapšenja biti sproveden u pritvor.

“Ispalili 18 metaka u Ramića”

Na licu mjesta izuzeti su brojni tragovi, a prema broju pronađenih čahura i zrna od ispaljenih metaka, Jašarević i Kabaš su u Ramića ispalili 18 metaka. Na tijelu Ramića ostale su vidljive povrede na vratu i nekoliko rana u predjelu grudnog koša, prenosi Avaz.

Previous articleMoćna domaća biljka rješava kašalj u sekundi
Next article“Izgubila sam bebu i poslije nije išlo” Pjevačica iskreno o životu i porodici