Home Vijesti Crna hronika Prijedor: Krali akumulatore i gorivo, pljačkali stanove i ugostiteljske objekte

Prijedor: Krali akumulatore i gorivo, pljačkali stanove i ugostiteljske objekte

182
0
IZVOR: PU PRIJEDOR

Pripadnici Policijske uprave Prijedor uhapsili su četiri osobe osumnjičene za 13 krivičnih djela, saopšteno je danas iz ove uprave

U akciji kodnog naziva “Huper”, koja je bila usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, uhapsili su juče A.DŽ. i R.V. iz Kevljana, F.J. iz Kozarca i A.H. iz Trnopolja.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su R.V. i A.DŽ. počinili krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok su A.DŽ, F.J. i A.H. počinili 11 krađa i teških krađa.

Osumnjičeni su u proteklih nekoliko mjeseci iz vozila otuđivali akumulatore i pogonsko gorivo, iz stambenih objekata alkoholna pića, dok su iz ugostiteljskog objekta u Petrovom Gaju iz aparata za igre na sreću otuđili metalne kutije u kojima se nalazilo 4.630 KM.

Pretresima stambenih objekata koje koriste osumnjičena lica, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela, i to dvije automatske puške, dvije poluautomatske puške, bajoneti, optički nišan, veća količina puščane municije, pancirni prsluk, metalne kutije iz aparata za igre na sreću, 3.580 KM u različitim apoenima, kanisteri za gorivo, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Predmeti oduzeti sudskom naredbom deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor će protiv osumnjičenih lica biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

Previous articleŠeranić: Trend oboljelih u padu, možda se udovolji zahtjevu ugostitelja
Next articleSIPA uhapsila osam bivših pripadnika VRS