Home Izdvojeno “Šljuka je oteo Stefana Živojinovića” Šiptarov saradnik otkriva detalje OTMICE BRENINOG SINA

“Šljuka je oteo Stefana Živojinovića” Šiptarov saradnik otkriva detalje OTMICE BRENINOG SINA

387
0
FOTO: D. BRIZA/RAS SRBIJA

Sina Lepe Brene i Bobe Živojinovića, Stefana, oteo je, kako pišu mediji, u novembru 2000. godine Sredoje Šljukić Šljuka, vođa “zvezdarskog klana”.

Stefan je otet 23. novembra 2000. godine, a Lepa Brena i Slobodan Živojinović su pet dana kasnije uspjeli da vrate sina iz kandži otmičara.

Kako piše Informer, da iza svega stoji Sredoje Šljukić Šljuka, otkrio je Bojan T, lični kurir Dušana Spasojevića Šiptara.

– Dušana je tada, tog dana, pozvao neko iz Vlade i rekao mu da odmah vrati dijete. Bio je šokiran, pitao je: Koje dijete? Kad je čuo da je otet Brenin sin, Dušan je pobjesnio, vikao je, urlao da nema nikakve veze s tim. Zatvorio se onda sam u sobu i telefonirao. Nije prošlo dugo, saznao je da je malog Stefana oteo Šljuka, rekao je: ‘E je***u mu mater za ovo, on će mene da namješta!? ‘ I nedugo potom naredio je da se Šljukić prati, a poslije i ubije… – rekao je za pomenuti list Bojan T.

Stefan je imao samo osam godina kada kidnapovan ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Ta otmica je i danas zvanično nerasvijetljena i nikad niko nije bio uhapšen zbog nje.

Prema riječima Bojana T, Spasojević je za otmicu djeteta saznao dan kasnije, 24. novembra.

Bio sam pored Dušana kada mu je pozvonio telefon i kad ga je pozvao jedan čovjek iz Vlade Srbije. Duća je pobjesnio čim je čuo za šta ga sumnjiče, vikao je da nikad ne bi uzimao pare na djeci jer i sam ima djecu, urlao je na tog čovjeka iz države. Taj je onda pokušavao da smiri Duću. Onda su se dogovorili da se šef raspita ko je to i kako uradio… – prisjeća se Bojan, i nastavlja:

– Otišao je onda sam u drugu sobu. Čuo sam da Duća telefonom priča sa nekim… Vikao je, psovao, je*ao je mater svima redom. To je trajalo neko vrijeme, pola sata, 45 minuta. Kad je izašao iz sobe, niko od nas nije smio da mu se obrati.

Onda je, prisjeća se Bojan, Spasojević pozvao nekog iz Vlade, pa je počeo da viče i na njega.

– Urlao je nešto kao: ‘Pa za šta vas ja plaćam, valjda vi treba da znate šta se radi u ovom gradu i ko je oteo Breninog sina, a ne mene da zovu da tražim dete!’ Kad se malo smirio, rekao nam je: ‘To je Šljuka napravio… A sad ću mu se ja naje*ati majke!” Odmah je pozvao Sretka Kalenića, koji je malo prije toga došao iz Novog Sada, pa je njemu i Miletu Lukoviću Kumu rekao da organizuju da se Šljuka prati i ‘sašije’ – ispričao je Bojan.

Prema njegovim riječima, ‘zemunci’ su počeli da prate Šljuku još krajem 2000. i trebalo je najprije da ga ubiju početkom 2001. godine.

– Međutim, tu se nešto iskomplikovalo jer je Šljuka došao u sukob s nekim Crnogorcima u jednom restoranu i tada je dodatno pojačao obezbjeđenje, što je odložilo likvidaciju, pa je ubijen tek krajem septembra 2002. kod Centra “Sava”… Sećam se, Duća je poslije Šljukinog ubistva rekao: ‘Eto mu mamicu mu je*em, nek sad otima djecu. ‘ Inače, Duća do Stefanove otmice, koliko znam, nije imao nikakve dodirne tačke sa Šljukom, i mislim da je to bio glavni razlog što ga je ubio – kazao je sagovornik.

Podsjetimo, Šljukić je ubijen 27. septembra 2002. dok je vozio autoputem Beograd – Niš, kod Centra “Sava”. Sa njim u autu bio je i njegov brat Zoran Šljukić, koji je bio na suvozačevom sjedištu, dok je tjelohranitelj Velibor Ćirić sjedio pozadi.

Dok je Šljuka vozio srednjom trakom, dva automobila su bila ispred njega, od kojih je jedan bio u krajnje lijevoj, a drugi u srednjoj traci, i ta dva vozila su u jednom trenutku naglo usporila. Tada je sa leve strane Šljukinog auta prišao “audi 100”, iz kog je na vođu “zvezdarskog klana” ispaljeno više od 40 metaka. Tom prilikom likvidirani su Šljuka i njegov brat, dok je tjelohranitelj ostao nepovrijeđen. Utvrđeno je da su iz ‘audija’ pucali Sretko Kalinić i Mile Luković.

Otmičari su od Brene i Bobe tražili otkup od dva i po miliona tadašnjih maraka. Poručili su im da će, ukoliko ne dobiju taj novac, iskasapiti dečka, pa će roditelji za tijelo morati da plate duplo više – pet miliona maraka.

Nekadašnji šef Uprave kriminalističke policije Mile Novaković, objasnio je da su Brena i Boba kontaktirali policiju i BIA i pregovarali sa otmičarima, i na kraju uspjeli da spuste cijenu na sumu koju su mogli da plate.

– Boba je ostavio na autoputu prema Nišu, a otmičari su Stefana ostavili na Kalemegdanu, kod Zoološkog vrta – ispričao je Novaković, piše Blic.

Previous articleŠOKANTAN SLUČAJ Majka i sin ne odustaju od svoje “ljubavi”, a razdvajaju ih i sud i komšije
Next article“Da li ti želiš vezu sa mnom?” Dalila i Dejan pali jedno drugom u zagrljaj, on u suzama