Home Vijesti Politika Šole razgovarao sa Dodikom: Vratiti se dijalogu u institucijama BiH

Šole razgovarao sa Dodikom: Vratiti se dijalogu u institucijama BiH

319
0
IZVOR: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Specijalni savjetnik američkog državnog sekretara Derek Šole, telefonski je razgovarao sa srpskim članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Na društvenim mrežama napisao kako je u telefonskom razgovoru s Miloradom Dodikom naglasio “da su neprihvatljivi koraci vladajuće koalicije u Republici Srpskoj da podriva institucije Bosne i Hercegovine i mora doći do povratka dijalogu u institucijama BiH.

“Korupcija i anti-dejtonsko djelovanje će imati posljedice”, napisao je Šole.

Šole je tokom nedavne posete BiH ocijenio da bi povlačenje RS iz institucija na državnom nivou dovelo do ekonomskog ćorsokaka, oslabilo vladavinu prava i ugrozilo.

Dodik: Srpska posvećena miru

Iz Dodikovog kabineta saopšteno je da je sa Šoleom razgovarao o zaključcima usvojenim 10. decembra na posebnoj sjednici Narodne skupštine, te istakao da se Republika Srpska snažno zalaže za dijalog sa svima u BiH kako bi se kriza prevazišla.

Dodik je pojasnio ustavnu osnovu na kojoj je Narodna skupština usvojila zaključke, te ponovio da Republika Srpska poštuje teriotrijalni integritet BiH i da se zalaže za striktno poštovanje Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je naveo da ništa što sadrže zaključci nije usmjereno protiv Ustava BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Republika Srpska je posvećena miru, dijalogu i poštovanju Ustava BiH i očekujemo da se i ostali u BiH vrate ustavnim rješenjima koja su obavezujuća za sve”, istakao je Dodik.

Previous articleDrama kod Teslića: Otac izvrijeđao učiteljicu jer je njegovom sinu smanjila vladanje
Next articleIznenadna smrt legende, napustio nas sa samo 36 godina