Home Vijesti Politika Borenović: Izetbegović produbljuje krizu u BiH pozivajući strane faktore da reaguju

Borenović: Izetbegović produbljuje krizu u BiH pozivajući strane faktore da reaguju

198
0
IZVOR: VEDRAN ŠEVČUK /MONDO

Lider PDP-a Branislav Borenović smatra da namjere predsjednika SDA Bakira Izetbegovića ne vode ka rješavanju već ka proubljivanju krize u BiH, jer poziva strane faktore da reaguju.

“U ovoj sumanutoj političkoj farsi u koju su pretvorili BiH, dočekali smo da bi Izetbegović da određuje, ne samo ko će raspolagati imovinom, nego i da lično raspoređuje NATO i EUFOR snage u BiH, što je još jedan jadan pokušaj podizanja tenzija i zvackanja tuđim oružjem”, rekao je Borenović.

On je dodao da je bilo tužno čitati saopštenje nakon jučerašnje sjednice Glavnog odbora SDA, podsjetivši da nema stranog faktora kojeg nisu pozvali da reaguje, i to oni koji se kunu u suverenitet i integritet BiH.

“Dok poziva strane faktore da reaguju, ni na kraj pameti Izetbegoviću nije bilo da pozove na unutrašnji dogovor, osim izražene želje da parlament BiH ozakoni odluku Valentina Incka bez parlamentarnog i ustavom propisanog mehanizma usvajanja, što on, naravno, i ne želi”, dodao je Borenović.

Izetbegović je nakon sjednice Glavnog odbora SDA pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa mandatom pojačaju prisustvo u BiH, posebno u Brčko distriktu. 

(Srna)

Previous articlePrepoznajte energetske vampire:! 11 signala da vas manipulišu
Next articleDodik i Višković na Jahorini: Otvorena kabinska gondola “Poljice”