Home Vijesti Danas oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini sunčano i vedro

Danas oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini sunčano i vedro

156
0

Slab snijeg danas se očekuje u centralnim krajevima BiH, dok će na jugu biti vjetrovito i sunčano.

Tokom prijepodneva će u centralnom pojasu biti oblačno i mjestimično uz susnježicu i snijeg. Na jugu i jugozapadu promjenjljivo sa sunčanim intervalima. Tokom dana snijeg će početi sa jenjava, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U većini ostalih predjela biće promjenjljivo do pretežno oblačno sa mogućim sunčanim intervalima, dok će na jugu biti sunčano i vjetrovito.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, poslije podne u skretanju na zapadni, na jugu umjerena do jaka bura.

Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do sedam, a u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme, ponegdje pada slab snijeg, a na istoku slaba kiša. Jedino je u Hercegovini pretežno sunčano.

Stanje na putevima

Na putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima poledice i kolovozi su mjestimično zasniježeni, a zbog moguće poledice i u nižim krajevima neophodan je oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a vozačima se savjetuje dodatni oprez i zbog učestalih odrona.

Na putnim pravcima Livno-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo, duva jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose.

Zbog smetova je u prekidu odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, odvija jednom trakom, kao i na regionalnom putu Bistrica-Podgrab.

Radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima Lamovita-Ivanjska, na području Dervente, te Banjaluka-Stari Majdan, Rudanka-Doboj, Kozarska Dubica-Drakesnić-granica sa Hrvatskom, Gradiška-Nova Topola, Varoš-Obodnik Crna Rijeka-Ugar /granica sa Federacijom BiH/ i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, Srbac-Gornja Vijaka-Gornja Vijaka dva-Razboj, zatim Razboj-Tedin Han, te Tedin Han-Teslić, kao i Tedin Han-Križ/granica sa FBiH/.

U FBiH se zbog radova u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ tokom dana saobraća se naizmjenično,jednom trakom, a u noćnim časovima se saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Blažuj-Gromiljak /Radanovići/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

(Srna)

Previous articleJarac otkriva prljavu igru, Ovnu sve ide od ruke, Djevica ne smije da se nervira
Next articleDodik: Ni ja, ni Srpska ne uvlačimo Srbiju u destabilizaciju i ne prijetimo ratom