Home Vijesti Dodik i Višković na Jahorini: Otvorena kabinska gondola “Poljice”

Dodik i Višković na Jahorini: Otvorena kabinska gondola “Poljice”

157
0
IZVOR: SRNA/OGNJEN BEGOVIĆ

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su na Jahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu “Poljice”, dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša.

Veliki infrastrukturni projekti, ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust poslije 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze “Novak Đoković”, urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je na svečanom otvaranju.

Dodik je čestitao i zahvalio Olimspijskom centru i svim prijateljima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta.

“Ovo je rezultat velike vizije kao neodvojivog plana razvoja modrene i slobodne Republike Srpske. Sve što radimo, radimo na dobrobit mladih generacija u Srpskoj koje dolaze da nastave naš put”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, vlasti u Srpskoj nastaviće sa investicijama širom Republike Srpske u svim oblastima privredno-ekonomskog djelovanja.

Višković je rekao da bez ulaganja nema benefita i rezulatat što smo i danas pokaazali na Jahorini kao i više puta do sada

“Vodili smo računa da investiramo u najmoderniju ski i turističku infrastrukturu i to ćemo raditi i ubuduće, a uskoro na Igrištima i na Manjači”, rekao je Višković.

Svečanoj ceremoniji prisustvuje i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan LJevnaić i predsjednik Nadzornog odbora OC “Jahorina” Nedeljko Elek, srpski režiser Emir Kusturica, i mnogi zvaničici iz javnog i političkog života. 

Previous articleBorenović: Izetbegović produbljuje krizu u BiH pozivajući strane faktore da reaguju
Next articleHoror u Sloveniji – profesor seksualno uznemiravao učenice, slao im neprimjerene poruke