Home Izdvojeno Dodik reagovao na Izetbegovićev poziv NATO-u: Nikada neće dobiti saglasnost da bilo...

Dodik reagovao na Izetbegovićev poziv NATO-u: Nikada neće dobiti saglasnost da bilo čije trupe uđu u BiH

397
0
IZVOR: SNSD

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da nikada, dok je u Predsjedništvu, neće dati saglasnost da bilo čije vojne trupe dođu u BiH.

Ako Bakir Izetbegović misli da odnos između predstavnika konstitutivnih naroda treba da uređuju vojne snage, Dodik smatra da je to nakaradno razmišljanje.

“Bakir Izetbegović je u svoju glavu svašta uvalio, on upravlja Ustavnim sudom, sudovima, a sada je vrhunac da upravlja i NATO-m”, rekao je Dodik novinarima na Jahorini i podsjetio da nedavnu izjavu komandanta Eufora da je bezbjednosna situacija dobra i da nema potrebe za širenje trupa.

Dodik smatra da to govori o njihovim ambicijama, strahovima, ali da on nema nikakav problem da dođe 100.000 vojnika NATO-a da okupiraju BiH.

“To može, ali je prije toga neophodno pribaviti saglasnost nadležnih organa, a nadležni organ za to jeste Predsjedništvo. Koliko znam, još sjedim u Predsjedništvu i nikada neću dati saglasnost da bilo čije trupe, ni NATO-ve ni ruske, ovdje dođu”, istakao je Dodik.

On je dodao da bi se i u tim uslovima bavili politikom koja je jasna, a to je da se poštuje Ustav, ali da Bakir Izetbegović nema drugog odgovora, pa priziva NATO snage.

Dodik je rekao da je BiH odavno propala zemlja, da se utrkuju iz Evrope i Amerike da nešto saniraju, da probaju nešto da poprave, možda će da zaustave neku malu priču, ali da Bosna ostaje razdijeljena.

Podsjetio je na pisanje jednog američkog profesora, eksperta za ustavno pravo da je podjela BiH lijek i da nema drugog lijeka.

On je naveo i da strance baš briga kakvi su odnosi ovdje, kako se živi, jer oni predstavnike naroda na ovim prostorima smatraju nedostojnim da bilo šta sa njima podijele.

“Bakir, umjesto što poziva NATO, mogao bi da razgovara o tome kako je moguće, jer ovako kako on zagovara nije. Nije moguće sa NATO trupama, strancima, visokim predstavnikom koga nema, sudijama Ustavnog suda”, istakao je Dodik.

On je dodao da Ustavni sud BiH krši Ustav, da je to inkvizicijski sud i da se što prije treba odreći njihovih usluga i nastaviti se boriti za svoja prava.

Za odlučivanje u Savjetu ministara, Dodik je rekao da se pridržavaju odluke Narodne skupštine Republike Srpske koja je rekla da ono što je vezano za interes Srpske ne bi trebalo da bude sporno.

“Ne bi trebalo da se to čita na način kako to neki čitaju da se sve zaustavi, veoma smo oprezni u vezi sa tim”, rekao je Dodik.

(Srna)

Previous articleGoleada u Bergamu: Raspucana Roma savladala Atalantu, dva gola Abrahama
Next articleOpasna navika: Ako ovo ne uradite pred spavanje, ugoržavate zdravlje