Home Izdvojeno “Ne trebaju nam lajkovi, nego pobjeda nad SNSD” Duško Ivić otkrio ciljeve...

“Ne trebaju nam lajkovi, nego pobjeda nad SNSD” Duško Ivić otkrio ciljeve DNS, pa prozvao partnere u opoziciji

935
0
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

DNS ne pretenduje da bude stub opozicije, već da sa partnerima bude oslonac nove vlasti koja će donijeti promjene, poručio je potpredsjednik DNS i šef Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini RS, Duško Ivić.

Poslije poraza na vanrednim izborima u Prijedoru opozicija umjesto poruka zajedništva i želja za promjenom vlasti, nastavlja takmičenje za “prvog u ničemu”. Ko je veći opozicionar, i čime se to mjeri, ko to više voli opoziciju, ko je u Prijedoru radio protiv koga, ko to ima više lajkova – rekao je Ivić.

On je istakao da to nisu sudbonosna pitanja za građane Srpske, jer njih zanima promjena korumpirane vlasti, a ne lajkovi, njih zanima divljanje cijena brašna, ulja, goriva.

– Ako nastavimo u tom pravcu, neko će imati najviše lajkova, neko će biti prvi u opoziciji, ali vlast će ostati ista, a korupcija još veća. Za poraz u Prijedoru i rezultate pitajte vaše predsjednike Gradskih odbora, neka naprave analize i podnesu izvještaje svojim predsjednicima partija. Svaki GO opozicionih partija u Prijedoru i njihova rukovodstva snose odgovornost za poraz – rekao je Ivić.

Što se tiče DNS, ističe Ivić, Gradski odbor i kandidat koalicije u Prijedoru dobio je apsolutnu podršku i svu pomoć koju su tražili i od presjednika DNS Nenada Nešića i Predsjedništva stranke.

– Vrijeme je da postavimo sebi pitanje: šta su to vaši ciljevi, da li je to promjena vlasti u Srpskoj ili lične promocije? Građani Prijedora su poslali jaku poruku. 13.000 je izabralo gradonačelnika. Samo 15 odsto Prijedorčana podržava Dodika i vlast SNSD-a. A 6.000 je ostalo kod kuće i reklo opoziciji “Ne sviđa nam se vaša politika bez jasnih ciljeva, zajedništva, programa”. Ne zanima nas rijaliti, lične ambicije, ko ima duži staž i više neuspjelih pokušajada se pobjedi Dodik, želimo da SNSD bude pobjeđen” – poručio je Ivić.

On je podsjetio da je DNS treća partija u Srpskoj, po broju glasova, da je parlamentarna stranka na nivou Republike Srpske i BiH i da ima kapacitet da samostalno odlučuje i vodi politiku.

– Ako se ne možemo poštovati i postići zajednički politički kompromis i ciljeve, ne moramo se pljuvati i prozivati, možemo bar normalno razgovarati, a to je u politici uvijek bilo najjače oružje. DNS je bio i ostao jedinstven sa osnovnim ciljem “Promjena kirumpirane vlasti što i činimo, pa pridružite nam se do pobjede” – poručio je Ivić.

Previous articleLiverpul neće potpisivati ugovore sa nevakcinisanim igračima
Next articleMuškarac se zaključao u stan, prijeti da će da ubije svakog ko mu priđe