Home Izdvojeno Tinejdžerke birale ideanog momka u Jugoslaviji 1979: Evo ko je dobio nagradu...

Tinejdžerke birale ideanog momka u Jugoslaviji 1979: Evo ko je dobio nagradu – dva tiganja!

151
0
IZVOR: YUGOPAPIR

Magazin “Zdravo” je 1979. godine sproveo zanimljivu anketu – birao se idealni jugoslovenski momak, a čitateljke su dale svoj sud.

Tekst je objavljen u martu spomenute godine, a u online formatu ga je objavio Yugopapir. U konkurenciji su bili poznati sportisti, muzičari i glumci.

“Najčitaniji domaći tinejdžerski časopis Zdravo priveo je kraju jednu zanimljivu anketu. Vaša i naša velika nagradna akcija Biramo idealog jugoslovenskog momka ‘79. je završena. Poslije prebrojavanja glasova čitateljki, redoslijed je sljedeći:

Vlado Kalember
Mirza Delibašić
Goran Bregović
Dušan Savić
Đorđe Balašević
Voja Brajović
Rade Zalad

Kako smo najavili, idealan momak kao nagradu dobija veliki i manji tiganj u trajno vlasništvo. Ostali kandidati koju su se plasirali između drugog i sedmog mjesta dobijaju po jedno tiganjče”, stoji u proglašenju.

Od nekoliko hiljada čitateljki koje su glasale za prvoplasiranog, čast da jedan dan bude gošća Vlade Kalembera u Zagrebu pripala je Gorici Nikolić iz Lazarevca. Odabrane čitateljke dobile su i dres Mirze Delibašića, košulju od Gorana Bregovića, Dule Savić je poslao majicu, Balašević dio gitare, Voja Brajović naočare i Rade Zalad kravatu. Sve je propraćeno fotografijama i autogramima.

Previous articleZimska greška zbog koje propada sobno cvijeće! Stručnjak objasnio kako da spasite biljku koju ste slučajno uništili!
Next articleKako nas ”truju” hrana i mobilni: Doktor upozorio šta se događa sa ćelijama