Home Lifestyle Putovanja Afrička “mala Švajcarska”

Afrička “mala Švajcarska”

144
0
foto/instagram

Ifrane, mali grad i zimovalište u Maroku, poznat je širom svijeta po svom evropskom stilu, ali i po sličnostima sa zimovalištima u Švicarskoj, zbog čega ga zovu afrička “mala Švicarska”.

Ifrane se nalazi na nadmorskoj visini od 1.600 metara i smješten je u središtu Atlaskog regiona. Alpske kućice sa crvenim krovovima, predivno uređena dvorišta kao i pravi alpski ugođaj predstavljaju ogromni kontrast tipičnoj marokanskoj arhitekturi, baziranoj na uskim ulicama i starim, zemljanim zgradama.
Ono što je bitno naglasiti jeste da je Ifrane izuzetno dobro povezan s ostatkom Maroka, što ga čini jednom od najpopularnijih turističkih destinacija.

Zanimljivo da je Ifrane jedan od rijetkih marokanskih gradova koji tokom zime imaju snježne padavine, dok su ljeta prijatna i svježa. Upravo ova klima čini Ifrane idealnim odmaralištem, kako za strance, tako i za domaće turiste.

Zapravo, Ifrane je takozvana zimska prijestonica za mnoge marokanske bogataše, koji ovdje redovno dolaze na skijanje.

Previous article“Tražio mi je slike na kojima sam gola” Maloljetnica objavila sporne poruke, protiv Šake Polumente podnijeta krivična prijava
Next articleOSUMNJIČENI SE HRANILI NA GROBLJU: Penzionerka odbila seks s pijanim skitnicama, oni je ugušili jastukom i spalili joj stan?!