Početna Ekonomija Vidovićeva: Usmjeravamo 110 miliona KM na smanjenje cijena osnovnih namirnica

Vidovićeva: Usmjeravamo 110 miliona KM na smanjenje cijena osnovnih namirnica

96
0
foto/srpska cafe

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u Narodnoj skupštini da je jako dobro što Srpska adekvatnim mjerama u vezi sa nižim stopama PDV-a usmjerava 110 miliona KM na smanjenje cijena osnovnih životnih namirnica za stanovništvo Srpske.

– To je poenta, kao i da mjesečno usmjeravamo 17,6 miliona KM na smanjenje cijena naftnih derivata takođe za stanovništvo i poslovne subjekte Srpske – istakla je Vidovićeva u završnoj riječi pred narodnom poslanicima o informaciji o mjerama u oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.

Ona je navela da apsolutno nisu tačne teze opozicije da vlast Srpske mjerama o smanjenju stopa PDV-a i ukidanju akcize na gorivo radi bilo kakvu manipulaciju.

– Sve ovo je apsolutno stručno urađena analiza, kratka i za sve pristupačna. Ovo su realno predložene mjere koje se mogu održati i izdržati. Ne znam zašto bi Srpska išla na ukidanje akciza na šest mjeseci kad je Srbija uradila na mjesec dana i kada imamo prostor da to produžavamo dokle god je potrebno. Dokle tržište naftnih derivata bude ovakvo kakvo jeste produžavaće se ta mjera – kaže Vidovićeva .

Prethodni članakNSRS usvojila zaključke o ukidanju PDV na osnovne životne namirnice
Naredni članakSvečano postavljanje pločice kućnog broja? Ceremoniji prisustvovali i političari