Početna RAT U UKRAJINI Ruski senator ćerku nazvao izdajicom: “Prodala je svog oca”

Ruski senator ćerku nazvao izdajicom: “Prodala je svog oca”

65
0
Foto: Profimedia

Član Savjeta Ruske Federacije, gornjeg doma Parlamenta, osudio je vlastitu ćerku kao “izdajicu”.

On je to rekao nakon što je dala intervju u kojem je osudila rusku invaziju na susjednu Ukrajinu.

“Očito je da je primila novac od određenih masovnih medija – drugim riječima, prodala je svog oca, svoju porodicu, svoju domovinu”, napisao je na Telegramu član Savjeta Federacije Eduard Isakov, koji kao senator predstavlja sjevernu autonomnu regiju Hanti-Mansi, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

On je 19. avgusta o svojoj najstarijoj kćeri, Diani Isakovoj napisao na Telegramu: “Teško je birati riječi kada se ispostavi da je vaša ćerka izdajica”.

Ranije istog dana, dvadesetpetogodišnja Isakova rekla je za Meduzu i BBC da je napustila Rusiju i namjerava da osnovuje “novu opoziciju” u inostranstvu koja će se suprotstaviti ratu. Njeni roditelji odavno su razvedeni, a ona je rekla da nema “bliske odnose” sa svojim ocem.

“Kad je počeo rat, imala sam osjećaj krivice”, rekla je Isakova za Meduzu.

“Sada preuzimam odgovornost za svoje odluke i svoje postupke, i radim što mogu da pomognem ljudima, opoziciji i narodima Rusije, i tako dalje…. Krivica nikome ne čini dobro. Prihvatam prošlost i učiniću sve što mogu da popravim stvari”, kazala je.

Isakov je u svojoj objavi na Telegramu naveo da “nije odgajao Dianu od njene treće godine”. Utvrdio je da ona ima psihičkih problema i da je “teško komunicirati s njom”.

Kada je u aprilu saznao da je ona učestvovala u antiratnim demonstracijama u Sočiju, pokušao je “objasniti nužnost” “specijalne vojne operacije” u Ukrajini, koristeći eufemizam koji Kremlj koristi za svoju agresiju na Ukrajinu.

“Predložio sam joj da posjeti mjesta vojne slave sovjetskog naroda i nauči istoriju svoje zemlje”, napisao je Isakov.

“Predložio sam joj da otputuje kao volonter u Donbas kako bi pomogla ljudima koji su osam godina živjeli u ratnim uslovima i iz prve ruke sazna razloge specijalne vojne operacije”, naveo je.

“Donbas” se odnosi na djelove istočne Ukrajine u kojima je Moskva podsticala separatistički ustanak od 2014, iste godine kada je Rusija anektirala ukrajinsku regiju Krim.

Od invazije Moskve na Ukrajinu u februaru, rat je podjelio mnoge ruske porodice, pri čemu neki članovi podržavaju Kremlj, a drugi se protive ratu.

Prethodni članakMarsej do vrha uz igrača manje i autogolom u finišu meča
Naredni članakModrić briljirao – Realov “poker” u Vigu VIDEO