Početna RAT U UKRAJINI Zaharova: Ako je Ukrajina umiješana u smrt Dugine…

Zaharova: Ako je Ukrajina umiješana u smrt Dugine…

94
0
IZVOR: SHUTTERSTOCK

Ukoliko istražni organi utvrde da je Ukrajina umiješana u smrt Darije Dugine u Moskvi onda će to značiti da Kijev vodi politiku državnog terorizma, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Ukoliko bude potvrđena umiješanost Ukrajine, a sumnju u to je izrazio predsjednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin i to treba da potvrde istražni organi, onda je potrebno govoriti o politici državnog terorizma koji vodi kijevski režim”, naglasila je Zaharova.

Darija Dugina, ćerka ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, poginula od eksplozije automobila u regionu Moskve.

Ruski Istražni komitet je saopštio da se vjeruje da je eksplozija automobila bila naređena i unaprijed planirana.

U saopštenju se navodi da preliminarni rezultati istrage pokazuju da je eksplozivna naprava postavljena ispod automobila sa vozačeve strane.

Tridesetogodišnja novinarka bila je sama u vozilu u kojem je trebalo da bude i njen otac koji je u posljednjem trenutku promijenio planove, prenio je ranije TASS.

Automobil je eksplodirao blizu sela Boljše Vjazemi u moskovskoj oblasti na auto-putu Možaisk kada se Dugina vraćala sa festivala.

Aleksandar i Darija Dugina podržavali su politiku Rusije prema Ukrajini. Oboje su bili sankcionisani zabranom putovanja na Zapad kao bliski saradnici ruskih vlasti.

Aleksandra Dugina na Zapadu smatraju ideologom “evroazijske” politike Rusije i čovjekom od velikog uticaja na ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali s druge strane, on se u Rusiji ne smatra toliko uticajnim.

Prethodni članakDjevojka prijavljena zbog nasilničke vožnje, vozila 240 km/h
Naredni članakBjelicu ismijavali na Maksimiru: Osijek primio pet komada, navijači Dinama mu ovo pjevali