Početna Svijet Istražni komitet Rusije: Ubistvo Darje Dugine naručeno

Istražni komitet Rusije: Ubistvo Darje Dugine naručeno

58
0
Foto: Tanjug/AP

MOSKVA – Podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darja Dugina bio ranije planiran i naručen, saopšteno je iz Istražniog komiteta Rusije.

Utvrđeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sjedišta vozača, a Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mjesta, navodi se u saopštenju, prenose ruski mediji.

Istražitelji su u saradnji sa ekspertima iz Glavne uprave za sudsku medicinu Ruskog istražnog komiteta nastavili da vrše uviđaj na mjestu zločina.

Komentarišući ovu likvidaciju, portparolka ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova rekla je da se čekaju rezultati istrage.

“Ako se potvrdi ukrajinski trag, a ovu verziju je iznio lider DNR Denis Pušilin i moraju da ga provjere nadležne stručne službe, onda je riječ o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim”, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je istakla da se tokom posljednjih godina nakupilo mnogo činjenica koje govore u prilog ovoj tvrdnji – od političkih poziva na nasilje, do učešća ukrajinskih državnih struktura u zločinima.

Darja Dugina, politikolog i novinarka, kćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je kod sela Boljšije Vjazemi u Moskvskoj oblasti kada se aktivirala eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Prethodni članakIznenađenje u Sinisinatiju: Ćorić u finalu savladao Cicipasa
Naredni članakZelenski pozvao na budnost: Nastavljeni sukobi u više ukrajinskih regiona