Početna Izdvojeno Putin: Vodićemo politiku koja odgovara našim interesima

Putin: Vodićemo politiku koja odgovara našim interesima

52
0
Foto: Tanjug/AP

MOSKVA – Rusija će, kao moćna i nezavisna sila na svetskoj sceni voditi samo onu politiku koja odgovara njenim fundamentalnim interesima, poručio je sinoć ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju povodom Dana državne zastave.

On je istakao da je želja da se živi po sopstvenoj volji, ne dozvoljavajući spoljni diktat, dio genetskog koda Rusa, prenose RIA Novosti.

“Rusija je moćna, nezavisna svjetska sila. Mi smo čvrsti u tome da na međunarodnoj areni vodimo samo onu politiku koja odgovara fundamentalnim interesima Otadžbine”, rekao je Putin.

Naglasio je da je ruska zastava, podignuta prije više od tri vijeka na prvom ruskom ratnom brodu, ostala simbol Rusije u teškim periodima njene istorije – pod Petrom Velikim u fazi formiranja Ruskog carstva, na ratištima Prvog svjetskog rata i u kontradiktornim, teškim vremenima drastičnih promjena 1990-ih.

“Danas je trobojnica čvrsto ušla u život građana kao sastavni dio ruske državnosti, simbol jedinstva naroda, njegove privrženosti otadžbini, spremnosti da brani nacionalne interese”, dodao je.

Putin je izrazio uvjerenje da će zastava Rusije zauvijek ostati sveti simbol za sve generacije građana zemlje, “da će ih inspirisati na podvig, radna dostignuća, osvajanje novih visina u nauci, kulturi i sportu i izazivati osjećaj ponosa na svoju otadžbinu”.

Prethodni članakStrijelac da se pazi prevare, Ribe dobijaju lijepe vesti, Vaga podiže vezu na viši nivo
Naredni članakIznenađenje u Sinisinatiju: Ćorić u finalu savladao Cicipasa