Home Lifestyle Savjeti Kako da veš bude mekan? Više praška ne znači i više čistoće

Kako da veš bude mekan? Više praška ne znači i više čistoće

160
0
IZVOR: PATRYK KOSMIDER/SHUTTERSTOCK.COM

Ukoliko želite da vam veš posle pranja bude mekan i beo, poslušajte savete stručnjaka!

Ako ste ikada osjetili nakon sušenja, da vam je veš pod prstima hrapav poput šmirgle ili nedovoljno mekan, kao da se nije lijepo oprao, ne brinite. U pitanju je jedna od grešaka koju većina pravi upravo prilikom pranja i nema nikakve veze sa načinom kako sušite veš.

Caka je u tome da treba da znate koliko praška stavljate u mašinu.

“Ljudi misle da će više praška omogućiti bolje čišćenje, ali zapravo je suprotono”, objasnila je stručnjak za čišćenje Nikol Gibson.

Vrlo je jednostavno. Previše sredstava za čišćenje, da li je u pitanju prašak ili omekšivač, prilikom procesa ispiranja mašina ne može dovoljno da otkloni, te oni ostaju na stvarima.

“Zato vam je odjeća hrapava i tvrda”, objasnila je ona.

Jedan od problema može da bude i taj što mašina nema dobar ciklus ispiranja i za nijansu je slabija što dodatno otežava ispiranje praška. Drugi problem je što i skupi praškovi za veš sadrže dodatne supstance koje začepljuju pore na odjeći, poput kartona i papira, a koje nećete vidjeti da pišu na etiketi.

Zato nemojte da pretjerujete prilikom stavljanja praška u mašinu, a stručnjaci savjetuju da i dodate malo soda bikarbone koja osim što pojačava djelovanje praška ili omekšivača, ona otklanja neprijatne mirise i ujedno i čisti mašinu. Savjet je da dodate pola šoljice sode bikarbone u svako pranje kako bi vam odjeća zadržala bjelinu.

Previous articleOvnu bi bilo pametnije da ćuti, Blizance očekuje zanimljiv susret…
Next articleGutereš: Rizik od izbijanja nuklearnog rata veliki, potrebne hitne mjere