Početna Društvo Zbog incidenta na pumpi: Radnik podnio krivičnu prijavu protiv Dragana Neškovića

Zbog incidenta na pumpi: Radnik podnio krivičnu prijavu protiv Dragana Neškovića

93
0
IZVOR: FACEBOOK

Advokat iz Banjaluke Vladimir Dragičević koji zastupa Nebojšu Čvrgića iz Bijeljine podnio je krivičnu prijavu protiv Dragana Neškovića i kompanije “Nešković d.o.o”, zbog incidenta koji se dogodio na jednoj “Nešković” pumpi, a koji su zabilježile nadzorne kamere.

Čvrgić je bio angažovan kao radnik na pumpi u Bijeljini kada je došlo do pomenutog incidenta čiji snimak je dospio u javnost.

“Ovakvim ponašanjem Dragan Nešković izvršio je krivično djela iz člana 362. Krivičnog zakonika Republike Srpske jer je izvršio nasilje nad oštećenim na način što ga je grubo vrijeđao i zlostavljao, a pri tom teško narušio javni red i mir jer se sve dogodilo na radnom mjestu, u radno vrijeme”, navodi se u prijavi.

Takođe, Čvrgićev pravni zastupnik smatra da je Nešković svojim ponašenjem ispoljio ponižavajuće postupanje koji ima karakter zlostavljanja i povrede ljudskog dostojanstva što predstavlja krivično djelo “Zlostavljanje na radu”.

U krivičnoj prijavi piše i da Čvrgić nije bio prijavljen kao radnik, da s njim nije bio zaključen Ugovor o radu niti je bio prijavljen na bilo koji vid obaveznog osiguranja što je takođe krivično djelo.

Prethodno je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini formiralo predmet u istom slučaju.

Podsjećamo, na video snimku koji je objavljen 16. avgusta se vidi napad na radnika na benzinskoj pumpi “Nešković” u Bijeljini, na kojem ga muškarac prvo gađa čašom, a potom na izlazu tjera da skine radnu majicu. Dragan Nešković je demantovao da je on na snimku.

(Mondo)

Prethodni članakPike i njegova nova djevojka i javnosti razmjenjivali poljupce
Naredni članakNe smiruju se reakcije u Hrvatskoj “Optužnica razlog za blokadu Srbije u EU”