Početna Izdvojeno Zelenski: Sve je počelo i završiće se na Krimu

Zelenski: Sve je počelo i završiće se na Krimu

58
0
IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT/4K URBAN & NATURE/PROFIMEDIA/SHUTTERSTOCK

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je obećao danas da će ponovo uspostaviti vlast nad Krimom!

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je obećao danas na međunarodnoj konferenciji o Krimu da će uskoro ponovo da uspostavi vlast na poluostrvu Krim. Kako je naveo, to je “ključna stvar za uspostavljanje svjetskog reda i zakona”, prenosi britanski “Rojters”. Na međunarodnom samitu o Krimu učestvuje oko 60 država i međunarodnih organizacija, uključujući oko 40 predsjednika i premijera. On je na međunarodnoj konferenciji o Krimu rekao da bi vraćanje ukrajinske kontrole nad poluostrvom, koje je Rusija “anektirala” 2014. godine, bio “najveći antiratni korak”, prenosi “Rojters”.

“Sve je počelo na Krimu i završiće se na Krimu. Prevazilaženje terora, vraćanje garancija i bezbjednosti našem regionu, Evropi, cijelom svijetu, neophodno je izvojevati pobjedu u borbi protiv ruske agresije” kazao je Zelenski u uvodnom obraćanju na međunarodnom samitu Krimske platforme.

Naveo je da je Ukrajina dovoljno jaka da povrati Krim pod svoju kontrolu. Dodao je da se Ukrajina ne plaši ruskih prijetnji.

“Uprkos ruskim prijetnjama, Ukrajina je dovoljno jaka da vidi izglede za Krim pod svojom kontrolom”, naveo je Zelenski.

Premijer Italije Mario Dragi obratio se takođe na samitu i potvrdio je da će Rim nastaviti sa podrškom Kijevu. Naveo je i ključne odrednice te podrške.

“Mi smo sa vama u vašoj borbi protiv ruske invazije, za povratak teritorijalnog integriteta i zaštitu demokratije i nezavisnosti”, izjavio je premijer Italije.

Zelenski je za kraj svog obraćanja otkrio kakav će biti odgovor njegove zemlje ukoliko Rusija uradi nešto “odvratno” u sredu 24. avgusta kada Ukrajina slavi 31 godinu nezavisnosti. Nije precizirao kakav odgovor će tačno da uslijedi.

“Dobiće odgovor i to snažan odgovor. Ponavljaću svakoga dana… odgovor će rasti i biće sve jači i jači”, istakao je Zelenski.

Prethodni članakTijelo muškarca pronađeno u jezeru Modrac
Naredni članakOprostila mu sve, pa obnovili romansu: Marko i Viki opet dijele istu postelju